Green Economy Δευτέρα 11/01/2021, 15:33
GREEN ECONOMY

Tesla: Προ των πυλών η πρώτη απώλεια μέσα στο 2021

Πτώση 2,1% για τη μετοχή στην pre-market

Tesla: Προ των πυλών η πρώτη απώλεια μέσα στο 2021

Την πρώτη πτωτική συνεδρίαση μετά από 12 ανοδικές χρηματιστηριακές ημέρες ετοιμάζεται να καταγράψει η μετοχή της Tesla, η οποία υποχωρεί κατά 2,1% στην προ-αγορά της Wall Street.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 11 συνεδριάσεων, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφάνισε σωρευτική άνοδο της τάξης του 37,4%, ενώ την Παρασκευή έκλεισε στο ιστορικό υψηλό των 880 δολαρίων.

Η τελευταία καθοδική συνεδρίαση ήταν στις 22 Δεκεμβρίου του 2020. Έκτοτε, η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης στον S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 227 δισ. δολάρια και έχει διαμορφωθεί στα 834,2 δισ. δολάρια.

Αποτέλεσμα ήταν ο ιδρυτής και επικεφαλής της Tesla, Ίλον Μασκ, να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

Η σημερινή πτώση, σύμφωνα με το MarketWatch, οφείλεται στις εκτιμήσεις περί αύξησης του ανταγωνισμού στην πολλά υποσχόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης, ιδίως εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων από αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης και της Κίνας.

Την ίδια ώρα, το κλίμα επιφυλακτικότητας ενισχύεται κι από την είδηση περί επικείμενου deal των Apple και Hyundai για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων, σε βάθος πενταετίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η πλειοψηφία των αναλυτών θεωρεί ότι το 2021 θα αποτελέσει ακόμη ένα έτος σημαντικών κερδών για την Tesla, η οποία μέσα στο προηγούμενο 12μηνο είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται άνω του 740%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News