Green Economy Πέμπτη 30/03/2023, 07:13
GREEN ECONOMY

Shell: Οι μέτοχοι εστιάζουν περισσότερο στην ενεργειακή ασφάλεια, παρά την κλιματική κρίση

Shell: Οι μέτοχοι εστιάζουν περισσότερο στην ενεργειακή ασφάλεια, παρά την κλιματική κρίση

Οι επενδυτές της Shell δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ενεργειακή ασφάλεια στον απόηχο της κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Οικονομική Διευθύντρια Sinead Gorman.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος Wael Sawan ετοιμάζεται να παρουσιάσει τη στρατηγική της Shell σε εκδήλωση για την ημέρα των κεφαλαιαγορών τον Ιούνιο, στην οποία θα μπορούσε να υπογραμμιστεί από την εταιρεία, ο ρόλος του πετρελαίου και του φυσικού αερίου καθώς η ενεργειακή κρίση της Ευρώπης επικεντρώνει τις ανησυχίες για την ασφάλεια του εφοδιασμού, μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό το μήνυμα μπορεί να βρίσκει σύμφωνους τους μετόχους που επωφελήθηκαν από την άνοδο των τιμών πέρυσι.

«Υπάρχει ένας μεταβαλλόμενος διάλογος μετά την κρίση, με μια προοπτική που ισορροπεί μεταξύ ασφάλειας και άνθρακα», είπε η Gorman στο περιθώριο μιας διάσκεψης στην Οξφόρδη.

Ενώ η εταιρεία έχει αντιμετωπίσει πιέσεις να αναλάβει πιο επιθετική δράση για τη μείωση των εκπομπών, από μετόχους που είναι ακτιβιστές για το κλίμα, ο διευθύνων σύμβουλος Sawan δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν είναι βιώσιμη. Η εταιρεία λαμβάνει διαφορετικά μηνύματα από επενδυτές στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία και η προτεραιότητα της Shell είναι να φροντίσει όλους τους μετόχους της, τόνισε η Gorman.

Η Shell στοχεύει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050, αλλά η επίτευξη αυτού του στόχου εξαρτάται από τις αλλαγές στην παγκόσμια ζήτηση ενέργειας.

Επί του παρόντος, ο κόσμος δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο για να μειώσει τη ζήτηση για ορυκτά καύσιμα με ρυθμό που θα επιτύχει τους παγκόσμιους κλιματικούς στόχους. Οι προβλεπόμενες εκπομπές από την υπάρχουσα υποδομή ορυκτών καυσίμων, χωρίς μείωση των αερίων του θερμοκηπίου μέσω τεχνολογιών όπως η δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα, θα υπερβαίνουν τον προϋπολογισμό άνθρακα που υπολείπεται, για να διατηρηθούν οι μέσες θερμοκρασίες κάτω από τον στόχο της συμφωνίας του Παρισιού στους 1,5 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Αμοιβή 11,5 εκατ. για τον CEO της Shell – Μετά τα κέρδη ρεκόρ του 2022

Ενέργεια: Ρεκόρ κερδοφορίας το 2022 και για την Eni

Οι εμπορικές φιλοδοξίες της Exxon σημαίνουν αλλαγή κουλτούρας και μεγαλύτερη ανάληψη κινδύνων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News