Green Economy Πέμπτη 2/03/2023, 12:09
GREEN ECONOMY

Landis+Gyr: Νέες προσφυγές κατά του αποκλεισμού της στον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές

Landis+Gyr: Νέες προσφυγές κατά του αποκλεισμού της στον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές

Τις προσφυγές της κατά της απόφασης αποκλεισμού της από τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές, δηλώνει ότι θα συνεχίσει η Landis+Gyr.

Ειδικότερα, μετά την απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων να απορρίψει την προσφυγή της με σκοπό την ανατροπή του αποκλεισμού της συμμετοχής της στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για την προμήθεια έξυπνων μετρητών, η Landis+Gyr ανακοινώνει ότι θα ακολουθήσει όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να ανατρέψει την απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία ετοιμάζεται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Υπενθυμίζεται ότι ο μεγάλος διαγωνισμός του ΔΕΔΔΗΕ, προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ αφορά στην προμήθεια των «έξυπνων» μετρητών που θα εγκατασταθούν σταδιακά έως το 2030 στις 7,5 εκατ. περίπου παροχές ρεύματος στη χαμηλή τάση, αντικαθιστώντας τα παρωχημένα αναλογικά «ρολόγια».

Όπως αναφέρει ο Αριστείδης Παππάς, διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr στην Ελλάδα, κατά την τελευταία δεκαετία, η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στην Κόρινθο οικοδομώντας ένα Κέντρο Αριστείας, ενώ μόνο τα τελευταία πέντε χρόνια, έχει επενδύσει πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ στις εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο. 

«Ο αποκλεισμός μας από τον διαγωνισμό της χώρας μας στη φάση της προεπιλογής, μας δημιουργεί μεγάλη απογοήτευση και είναι, κατά την άποψή μας, αβάσιμος. Ως αποτέλεσμα, έχει προκαλέσει μια σειρά εσωτερικών συζητήσεων, θέτοντας τις δραστηριότητές μας στην Κόρινθο σε κίνδυνο και αναστέλλοντας περαιτέρω επενδύσεις στο πλαίσιο ήδη προγραμματισμένων σχεδίων επέκτασης της παραγωγής μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, αλλά και την προσθήκη μιας υπερσύγχρονης μονάδας παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, έναν επιχειρηματικό τομέα με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης», αναφέρει ο κ. Παππάς.

Όπως επισημαίνει, η Landis+Gyr διαθέτει πάνω από 900 εργαζομένους, αριθμός που διπλασιάστηκε από το 2015, το εργοστάσιο παραγωγής της Κορίνθου είναι η κορυφαία μονάδα παραγωγής της Landis+Gyr στην Ευρώπη, παράγοντας περισσότερα από δέκα εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού  αερίου ετησίως, εκ των οποίων περίπου το 75% εξάγονται στην Ευρώπη και το υπόλοιπο 25% στις αγορές των ΗΠΑ και της Ασίας.

«Ως ο μόνος προμηθευτής με ελληνική μονάδα παραγωγής, είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την είδηση της απόρριψης της προσφυγής μας», δήλωσε ο Werner Lieberherr, διευθύνων σύμβουλος της Landis+Gyr Group AG. «Στην αίτηση που καταθέσαμε για τον διαγωνισμό, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θα παράγουμε τους έξυπνους μετρητές στην Κόρινθο, στην Ελλάδα, και, συνεπώς, πρόσφατοι ισχυρισμοί και σχόλια σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης είναι παραπλανητικά και ανακριβή. Ως εκ τούτου, θα ακολουθήσουμε όλες τις νόμιμες επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας. Το οφείλουμε τους εργαζομένους μας και την περιφέρεια της Κορίνθου, ως σημαντικός εργοδότης, να υπερασπιστούμε τη θέση μας και το μέλλον των ελληνικών δραστηριοτήτων μας και θα είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι να υποστηρίξουμε τον ΔΕΔΔΗΕ και την Ελλάδα στις συνεχείς προσπάθειές τους για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και τη μείωση του αποτυπώματος CO2 μέσω της τεχνολογίας έξυπνων μετρητών που κατασκευάζονται στην Ελλάδα για την Ελλάδα».

Η Landis+Gyr θα συνεχίσει να ακολουθεί όλες τις νομικές επιλογές που έχει στη διάθεσή της, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News