Green Economy Δευτέρα 4/01/2021, 19:14
GREEN ECONOMY

Γιατί η μετοχή της QuantumScape χάνει το 40% της αξίας της;

Γιατί η μετοχή της QuantumScape χάνει το 40% της αξίας της;

Τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες από το χρηματιστηριακό της ντεμπούτο καταγράφει σήμερα η τιμή της μετοχή της QuantumScape, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα.

H σημερινή «βουτιά» συνιστά απολύτως φυσιολογική εξέλιξη, καθώς σήμερα τέθηκαν προς διαπραγμάτευση επιπλέον 300 εκατ. μετοχές, ολοκληρώνοντας και το β’ μέρος της Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς (IPOs), η οποία ξεκίνησε στα τέλη Νοεμβρίου.

Αποτέλεσμα ήταν η μετοχή να υποχωρεί, αυτή την στιγμή, κατά 40% και να διαπραγματεύεται στην τιμή των 50 δολαρίων. 

Φωτ. Bloomberg

Άλλωστε, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, μεσολάβησε ένα εκρηκτικό ράλι της τάξης σχεδόν του 300%, το οποίο οφείλεται τόσο στην ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά της ηλεκτροκίνησης όσο και στην πολλά υποσχόμενη τεχνολογία που έχει παρουσιάσει.

Σύμφωνα με το εταιρικό μοντέλο, η QuantumScape σχεδιάζει να δημιουργήσει μιας νέας γενιάς μπαταρίες λιθίου, η οποίες θα μπορούν να αποθηκεύουν έως και 80% περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι συνήθως.

Το συγκεκριμένο project έσπευσαν να στηρίξουν μια σειρά επενδυτικών funds, με κυριότερο όλων το Kensington Capital Acquisition, αλλά και μεγάλες εταιρείες του κλάδου, όπως η Volkswagen.

Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση της αμερικανικής εταιρείας, λίγο πριν το τέλος του 2020, έφθασε έως και τα 50 δισ. δολάρια -μέσα σ’ ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η παραγωγή των πρώτων προηγμένων μπαταριών λιθίου αναμένεται να ξεκινήσει στο β’ εξάμηνο του 2024, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση κόστους για τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News