Business Talk Πέμπτη 14/07/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Τα ερωτήματα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Intrakat και η δωρεά του Μr. Reggeborgh στην Κέρκυρα 

Τα ερωτήματα της Επ. Κεφαλαιαγοράς για την Intrakat και η δωρεά του Μr. Reggeborgh στην Κέρκυρα 
  • Επιστολή προς τους νέους βασικούς μετόχους της Ιντρακάτ που εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο τις προηγούμενες ημέρες απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Με την επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 12 Ιουλίου, η Επιτροπή διερευνά κατά πόσο υπάρχει συντονισμός ενεργειών μεταξύ των μετοχών . Κάτι το οποίο εφόσον υφίστατο θα σήμαινε την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης εκ μέρους τους προς τους υπόλοιπους μετόχους της εισηγμένης για την απόκτηση των μετοχών τους. Η επιστολή συγκεκριμένα ρωτά κατά πόσον «υφίστανται συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των προσώπων φυσικών και νομικών που ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν μετοχές είτε μεταξύ τους είτε με τα φυσικά πρόσωπα που τις ελέγχουν είτε με την Ιντρακόμ». Ερωτά επίσης , αν έχουν κοινές επενδύσεις, αν ενεργούν συντονισμένα σύμφωνα με το νόμο για τη δημόσια πρόταση ή αν όφειλαν να κάνουν ανακοίνωση μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου στο παρελθόν.
  • Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 5 Ιουλίου μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί ενδεχόμενης εξαγοράς της, το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της απέκτησε εν τέλει νέους ιδιοκτήτες. Ειδικότερα η Intracom πούλησε το 31,70% της Intrakat που κατείχε στην Winex Investments, εταιρεία συμφερόντων των κ.κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου έναντι 2,95 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικού τιμήματος περίπου 70,2 εκατ. ευρώ.  Πήγες τις Winex επιβεβαίωσαν την λήψη της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η απάντηση θα είναι προδήλως αρνητική «αφού ουδεμία τέτοια συμφωνία συντονισμού ή ενέργεια υφίσταται».
  • Την Τρίτη 5 Ιουλίου είχε γίνει επίσης γνωστό πως οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης και Κώστας Αγγέλου απέκτησαν περίπου το 30% του κατασκευαστικού ομίλου. Πιο συγκεκριμένα οι έως τότε μέτοχοι της Intrakat κ.κ. Λαζαράκης, Στασινόπουλος και Σουρέτης, πούλησαν το 15,7% της εταιρείας στον κ. Γκότση ενώ στελέχη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Θεοδωρίδη, πούλησαν ποσοστό 13,6% στον εφοπλιστή κ. Αγγέλου.  Όλες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Ο κ. Δημήτρης Κούτρας διατήρησε το ποσοστό του στην Intrakat το οποίο ανέρχεται στο 8,1%, και διακρατείται από την Adamas ενώ η Intracom Holdings διατήρησε στην Intrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%.  Η γνωστοποίηση έγινε από την ίδια την Intracom Holdings που μέσω και της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies κατείχε το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών στην εισηγμένη κατασκευαστική. Την ίδια μέρα ο Αλέξανδρος Εξάρχου, που συμμετέχει στην Winex Investments και έχει προταθεί ως διευθύνων σύμβουλος στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της Ιντρακάτ , σχολιάζοντας την συναλλαγή δήλωσε πως «είμαστε βέβαιοι, ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της Ιντρακάτ».
  • Η αγάπη του βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ, Χένρι Χόλτερμαν για την Κέρκυρα είναι κοινό μυστικό στο νησί όπου ο ολλανδός επιχειρηματίας και επενδυτής διατηρεί άλλωστε κατοικία που αποτελεί και το αγαπημένο του ησυχαστήριο. Δεν αποτελεί έτσι έκπληξη για όσους τον γνωρίζουν το γεγονός πως προχώρησε στην δωρεά σκάφους στο Λιμενικό . Το σύγχρονο σκάφος Ελληνικής κατασκευής της Viking Norsafe κατέπλευσε την Τρίτη στο νησί και αποτελεί δωρεά της εταιρίας Reggeborgh Invest, στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών του λιμενικού σώματος της Κέρκυρας.
  • Στην επιλογή τεχνικού συμβούλου με στόχο την επιτάχυνση του εθνικού σχεδίου αναδασώσεων προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Το έργο του έχει ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τη διάκριση και κατηγοριοποίηση σε βασικές ευρύτερες περιοχές των υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων της ελληνικής επικράτειας που χρήζουν αναδάσωσης, όπως και τον καθορισμό των δασικών ειδών που θα χρησιμοποιηθούν για την αναδάσωση. Ο σύμβουλος θα προχωρήσει και στον καταμερισμό του διαθέσιμου προϋπολογισμού ανά περιφέρεια, βάσει του Εθνικού Σχεδίου Αναδασώσεων.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News