Business Talk Τετάρτη 6/07/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Ο νέος επιχειρηματικός πόλος και οι επόμενες κινήσεις του

Ο νέος επιχειρηματικός πόλος και οι επόμενες κινήσεις του
  • Ένας νέος ισχυρός επιχειρηματικός πόλος στις κατασκευές και την ενέργεια φαίνεται πως διαμορφώνεται με επίκεντρο την Ιντρακάτ. Το δίδυμο των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη μαζί με τον Αλέξανδρο Εξάρχου, ο οποίος θα αναλάβει και διευθύνων σύμβουλος της Ιντρακάτ στις 15 του μήνα, πλαισιώνονται τώρα από τους επίσης εφοπλιστές Ηλία Γκότση και Κώστα Αγγέλου. Στο σχήμα μάλιστα παραμένει, όπως επιθυμούσε, με μειοψηφικό ποσοστό και ο Σωκράτης Κόκκαλης.
  • Με φόντο τα σημαντικά κονδύλια του Tαμείου Aνάκαμψης και άλλων ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων που θα χρηματοδοτήσουν έργα υποδομών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Ιντρακάτ αναμένεται να διεκδικήσει αυξημένο μερίδιο αγοράς. Ο πυρήνας του πόλου αυτού, δηλαδή το τρίδυμο (sic) Μπάκου, Καϋμενάκη, Εξάρχου πιθανόν δε να προχωρήσει και σε περαιτέρω εξαγορές, αναφέρουν πηγές κοντά στις σχετικές συζητήσεις.
  • Το εξομολογείται άλλωστε εμμέσως πλην σαφώς το επενδυτικό όχημα του τρίδυμου, η Winex Investments Limited που σε ανακοίνωσή της σημειώνει «διαθέτουμε και τις δυνάμεις για να στηρίξουμε την επένδυσή μας στην Ιντρακατ και την τεχνογνωσία και το επιχειρηματικό σχέδιο, και μαζί με το ανθρώπινο δυναμικό της, πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να διευρύνουμε τις αναπτυξιακές δυνατότητες της και να την αναδείξουμε σε ένα σύγχρονο και κορυφαίο όμιλο στους τομείς της δραστηριότητάς της».
  • Έχει περάσει κάτω από το ραντάρ της αγοράς, αλλά έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο λόγος για το πωλητήριο-ήτοι δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό- που έχει βάλει η Eurobank στην εταιρεία Village Roadshows. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη τέσσερις ενδιαφερόμενοι. Από αυτούς ο ένας αντιστοιχεί σε δραστήριο επενδυτικό σχήμα. Όλα θα φανούν ίσως και μέσα στον Ιούλιο οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής δεσμευτικών προσφορών.
  • Νέες εξαγορές εντός της χρονιάς δρομολογεί η ελληνική PeopleCert, καθώς όπως φαίνεται η απόκτηση της βρετανικής Axelos πέρσι, έναντι 450 εκατ. ευρώ, της «βγήκε» και με το παραπάνω. Η εταιρεία που επίσης πέρσι απέκτησε θεσμικό επενδυτή σε αποτίμηση άνω του 1 δισ. ευρώ προς το παρόν παγώνει τα σχέδια για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 
  • «Είναι εποχή εξαγορών. Όταν πέφτουν οι τιμές αγοράζεις, δεν πουλάς. Είμαστε σε mood εξαγορών είτε κάποιου ανταγωνιστικού φορέα πιστοποίησης, είτε εταιρείας που θα μας δώσει τεχνολογική υπεροχή σε κάποιο τομέα, που εμείς σήμερα δεν διαθέτουμε» ανέφερε χθες ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Βύρωνας Νικολαΐδης. 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News