Business Talk Παρασκευή 24/06/2022, 00:01
BUSINESS TALK

Οι επόμενες μάχες εργολάβων στο Ελληνικό, τα μισθωτήρια των 29 ευρώ το τετραγωνικό και τα χαμηλά νοίκια των «ομπρελάδων» 

Οι επόμενες μάχες εργολάβων στο Ελληνικό, τα μισθωτήρια των 29 ευρώ το τετραγωνικό και τα χαμηλά νοίκια των «ομπρελάδων» 
  • Και νέα έργα στο Ελληνικό, κατά βάση στον τομέα των οικιστικών ακινήτων, σχεδιάζει να διεκδικήσει η Άβαξ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μιτζάλης στη γενική συνέλευση. Η εταιρεία, ως γνωστόν, εδώ κι ένα μήνα, έχει ξεκινήσει να υλοποιεί την πρώτη φάση των έργων υποδομής, ενώ όσον αφορά τον μεγάλο βραχνά των ανατιμήσεων, η διοίκηση της Άβαξ εμφανίστηκε καθησυχαστική. Στα δημόσια έργα, ο Κ. Μιτζάλης παρέπεμψε στα κυβερνητικά μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ενώ στα ιδιωτικά projects, υπάρχει καλή συνεργασία με τους πελάτες, όπως ανέφερε, με κοινό στόχο την προστασία των έργων (έναντι των ανατιμήσεων).
  • Είτε δεν είχε καθόλου πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης να αυξήσει την ταρίφα στα ταξί είτε η βροχή των αρνητικών σχολίων την ανάγκασε να αλλάξει τακτική είτε τέλος κάνει ανταγωνιστική ρελάνς. Ο λόγος για την Beat που μειώνει το κόστος προμίσθωσης από 2 ευρώ σε 1,20 ευρώ σε συνέχεια της αύξησης του κομίστρου στα ταξί. Η μείωση θα εφαρμοστεί σε όλες τις διαδρομές. Σύμφωνα με τη Beat, τις πρώτες ημέρες εφαρμογής της χρέωσης προμίσθωσης, 8 στους 10 επιβάτες του Beat εξυπηρετούνται πλέον άμεσα, ενώ 8.000 συνεργάτες οδηγοί της διπλασίασαν το χρόνο που μένουν ενεργοί στην πλατφόρμα εξυπηρετώντας διαδρομές. Παράλληλα, οι διαδρομές μέσω του appαυξήθηκαν κατά 5%. Σημειωτέον ότι μόλις μία μέρα-την προηγούμενη εβδομάδα- μετά τη θέση σε ισχύ του κόστους προμίσθωσης των 2 ευρώ, έγινε γνωστό ότι αυξάνεται το κόμιστρο. Η εταιρεία στην ανακοίνωσή της σημείωνε, τότε, ότι εάν εξορθολογιστεί -σε επίπεδο  Πολιτείας- η χρέωση των υπηρεσιών ταξί, θα αναπροσαρμόσει με τη σειρά της το κόστος προμίσθωσης. Όπερ και έπραξε. Εάν όμως, καθυστερούσε την αρχική απόφασή της κατά μία ημέρα, θα απόφευγε, τουλάχιστον, την κατακραυγή.
  • Πόσο κοστίζει η τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών και μίας καντίνας σε ακτή της Αίγινας; Όπως μαθαίνουμε από σχετική απόφαση, επιχείρηση εστίασης-αναψυχής θα πληρώνει για να τοποθετήσει 58 ομπρελοξαπλώστρες και μία καντίνα στις Καμάρες-Β’ Πλαζ Χλόη μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου 5.400 ευρώ. Κάτι κοντά στα 15 ευρώ την ημέρα…  Προφανώς, η επιχείρηση θα είναι λειτουργική μέχρι, το αργότερο τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η μισθωτική διάρκεια είναι μέχρι τα τέλη της χρονιάς. Ωστόσο ακόμα και έτσι το κόστος έιναι ελάχιστο σε σχέση με τα εκτιμώμενα έσοδα. Και καλά στην Αίγινα, σε παραλίες όπως της Μυκόνου ή άλλων νησιών πρέπει επιτέλους να έχει μεγαλύτερα οφέλη το δημόσιο αφού αν μη τι άλλο de facto στερούν τους πολίτες από την ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό στα σημεία αυτά και εν πάση περιπτώσει εισπράττουν υψηλότατα τιμήματα.
  • Τη δραστηριότητά της στον τομέα της κατοικίας αποφάσισε και άρχισε να ενισχύει η Prodea η οποία αγόρασε πέντε οικιστικά ακίνητα, μία συναλλαγή που πρόκειται να ανακοινωθεί, ενδεχομένως, από Δευτέρα. Την είδηση αυτή έδωσε η CFO/COO της Prodea Τερέζα Μεσσάρη σε ενότητα για τον κλάδο των ΑΕΕΑΠ διημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Η Τ. Μεσσάρη αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα βιοκλιματικά κτήρια. Απόδειξη της ζήτησης που συγκεντρώνουν, όπως τόνισε, είναι το γεγονός ότι το κτήριο Element στο Μαρούσι μισθώθηκε προς 29 ευρώ ανά τετραγωνικό, σε φερέγγυους μισθωτές, τις Elpedison και Google.
  • Διευθυντή, μάλιστα Διευθυντή, αναζητά το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Προφανώς κι ευλόγως οι υποψήφιοι θα πρέπει έχουν τα προσόντα διορισμού σε θέση ερευνητή 1ης βαθμίδας ή αντίστοιχης βαθμίδας καθηγητή Πανεπιστημίου και να έχουν διδακτορικό. Για να δούμε τι θα γίνει…

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News