Business Talk Τρίτη 16/11/2021, 00:01
BUSINESS TALK

Αρνητές χωρίς 5G, επιχειρηματίες απεργοί και τα μπάζα της Ποσειδώνος

Αρνητές χωρίς 5G, επιχειρηματίες απεργοί και τα μπάζα της Ποσειδώνος
  • Με τους αρνητές των εμβολίων -στους οποίους έχουν εσχάτως προστεθεί και οι αρνητές της απογραφής- έχουν παραμεριστεί από το προσκήνιο οι αντιρρησίες του 5G. Κι όμως, κι αυτή η κατηγορία αρνητών οργανώνεται. Απόδειξη; Στην Πάτρα, που διαχρονικά πρωτοστατεί στους αγώνες κατά του 5G, ο “Σύλλογος Πολιτών για την προστασία της υγείας από την ηλεκτρονική ακτινοβολία” έλαβε και τη βούλα της δικαιοσύνης. Συστάθηκε δηλαδή, επισήμως σε σωματείο. Οι πληροφορίες για ίδρυση σωματείου για την προστασία της υγείας από την υποχρεωτική χρήση μάσκας ευτυχώς για την ώρα δεν επαληθεύονται.

 

  • Μιας και πιάσαμε τα των (λαϊκών) αγώνων να πούμε ότι οι εργαζόμενοι στη Vantage Towers απέκτησαν, προσφάτως, το δικό τους σωματείο. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Vantage Towers Ελλάδας, είναι η θυγατρική της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης Vantage Towers, που αγοράζει και κατασκευάζει πύργους τηλεπικοινωνιών, διαθέτοντας 82.000 πύργους σε 10 ευρωπαϊκές χώρες. Ιδρύθηκε το 2020 κι έχει στην κυριότητά της και υπό τη διαχείρισή της τους σταθμούς βάση της Vodafone και της Wind.

 

  • Λευκή απεργία ξεκίνησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας εξαιτίας των υπερήμερων οφειλών του υπουργείου προς ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις οι οποίες ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια και αφορούν άγονες γραμμές και γραμμές covid και του προηγούμενου έτους. Τι θα κάνουν οι ακτοπλόοι; Ξεκίνησαν και απέχουν από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών όπου ιδιωτικός και δημόσιος τομέας συναποφασίζουν κρίσιμα θέματα της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης της νησιωτικής με την ηπειρωτική χώρα. Το ζήτημα έχει προσλάβει και άλλες διαστάσεις και μάλιστα μεγαλύτερες από αυτές που εκτιμούν οι αμύητοι στα περί της ακτοπλοΐας, αφού λέγεται πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους όσον αφορά στις εξοφλήσεις τους.

 

  • Στην επιστολή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 αναφέρονται τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Κυριαζόπουλε, σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΕΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ. Η μη συμμετοχή των εκπροσώπων μας έχει την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μας μισθώματα που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών όταν όπως φαίνεται δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια. Η επιστολή μας παρακαλούμε όπως αναγνωσθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου».

 

  • Δεν ξέρουμε για θεμέλια, μπετά και ανωδομές αλλά πάντως οι κατεδαφίσεις στο Ελληνικό βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τρία ακόμη μεγάλα κτίρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος να έχουν υποβληθεί στην βάσανο της δαγκάνας. Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ καθώς και για το ενδιάμεσο κτίριο, που τα συνδέει. Σε αυτά τα κτίρια στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών της τέως Ολυμπιακής αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

 

  • Όπως μας ενημερώνουν «μη πηγές» με «μη έγγραφο» (sic) το εργοτάξιο στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με έντονους ρυθμούς στον χώρο και «στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο κτίριο ΑΜΕΑ το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα». Επίσης πληροφορούμεθα ομοιοτύπως (sic2) πως «γεωτρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο για διάφορους λόγους περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κλπ ενώ παράλληλα λόγω του ότι το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά». Και ο νοών νοείτο.

 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News