Business Talk Πέμπτη 30/09/2021, 00:01
BUSINESS TALK

Το δείπνο στον Γουάτσα και η βροχή κεφαλαίων στο real estate

Το δείπνο στον Γουάτσα και η βροχή κεφαλαίων στο real estate
  • Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας σε ορίζοντα πέντε ετών εμφανίστηκε ο βασικός μέτοχος της Eurobank, Πρεμ Γουάτσα και ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα κατά διάρκεια των επαφών που είχε με εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. Ο ισχυρός άνδρας της Fairfax Financial Holdings παρακάθισε σε  γεύμα που παρέθεσε η Eurobank στον επενδυτή και μεγάλους πελάτες της στα γραφεία της οδού Αμαλίας. Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν οι κ.κ. Μυτιληναίος, Βασιλάκης, Στασινόπουλος, Τζαννετάκης, Ρέτσος, Μήτσης, Νικολαΐδης, Παντελιάδης, Μασούτης, Αθανασίου, Σαράντης και Δράγνης. Προηγήθηκε προχθές το βράδυ δείπνο που παρέθεσε η Eurolife στο βασικό της μέτοχο με προσκεκλημένους  μεταξύ άλλων  τον πρόεδρο  του ΣΕΒ  Δ Παπαλεξοπούλου, τον επικεφαλής της Eurobank Φ. Καράβια, το διοικητή της ΤτΕ  Γ. Στουρνάρα όπως και τους κ.κ. Χρυσικό, Σαρρηγεωργίου και Ρέτσο αλλά  και τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης και τον επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη.

 

  • Άνευ προηγουμένου είναι η ζήτηση που προσελκύει το οικιστικό κομμάτι, οι 27 βίλες και τα διαμερίσματα στο Ελληνικό και τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη Marina Tower. Η εισηγμένη από τα «πωλητήρια» προσδοκά εισπράξεις 700 εκατ. ευρώ, με 354 εκατ. ευρώ να αντιστοιχούν στις 27 βίλες για τις οποίες έχουν δοθεί προκαταβολές και 338 εκατ. ευρώ να σχετίζονται με τα ακίνητα του Marina Tower για του οποίου το 75% της πωλούμενης επιφάνειας έχουν δοθεί προκαταβολές. Η γειτνίαση με τη θάλασσα και η μοναδική θέα που προσφέρουν τα διαμερίσματα του ουρανοξύστη έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση από παχιά πορτοφόλια και ιδιαίτερα εύπορους πολίτες του κόσμου.

 

  • Επιβεβαιώνεται φίλος της στήλης που έχει πει ότι τα λεφτά που πρόκειται να πέσουν φέτος και τα επόμενα χρόνια στο real estate θα είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά, με τα νέα projects να φυτρώνουν σαν μανιτάρια. Στο πολύ «φρέσκο» έργο ανάπλασης του οικοπέδου των πρώην εγκαταστάσεων της Softex στον Βοτανικό, ήρθε να προστεθεί η επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη μικτής χρήσης κτηρίου στο Νέο Φάληρο. Θα υλοποιηθεί, σε ορίζοντα τριετίας, από τη Dimand με την J&P Development και την EBRD, μέσω της εταιρείας 3V (της οποίας οι δύο τεχνικές εταιρείες θα ελέγχουν το 70%), που έχει στην κυριότητά της το οικόπεδο των 20 περίπου στρεμμάτων κοντά στο στάδιο «Καραϊσκάκης».Πρόκειται για “φιλέτο”.

 

  • Για δέκατη συνεχή χρονιά η Aegean κατέκτησε στην λίστα της Skytrax την πρωτιά ως της καλύτερης περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης για το 2021. Η αεροπορική διακρίθηκε και ως ο τρίτος καλύτερος περιφερειακός αερομεταφορέας του κόσμου. Η διοίκηση της Aegean διαβλέπει ανάκαμψη του τουρισμού και γι’ αυτό προχώρησε στην επιτάχυνση της παραλαβής των νέων 46 αεροσκαφών Airbus A320Neo. Μέχρι το 2023 θα έχει παραλάβει 30 νέα αεροσκάφη.

 

  • Με τις αλλαγές στη Vivartia να αναμένεται ότι θα «κλειδώσουν» από Δευτέρα, στη ΔΕΛΤΑ η Έλιας Μπαΐμά αποτελεί τη νέα επικεφαλής της Εμπορικής Διεύθυνσης της ΔΕΛΤΑ με τομείς ευθύνης τις Διευθύνσεις Πωλήσεων, Marketing και International Business. Την τελευταία τριετία χρόνια διετέλεσε marketing director στη ΔΕΛΤΑ, ενώ στο παρελθόν κατείχε σημαντικές διευθυντικές θέσεις στο λιανεμπόριο σε εταιρείες, όπως ο ΑΒ Βασιλόπουλος, αλλά και στον κλάδο εστίασης της Vivartia.

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News