Business Talk Δευτέρα 27/09/2021, 00:02
BUSINESS TALK

Tο deal της Accor με την κυβέρνηση

Tο deal της Accor με την κυβέρνηση
  • Διεργασίες για την επανεκκίνηση του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κέντρου Φαλήρου -Tάε Κβο Ντο βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο σχετικός χώρος, ιδανικός για την ανάπτυξη μητροπολιτικού συνεδριακού κέντρου καθώς έχει διαθέσιμους χώρους 30.000 τετραγωνικών, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον οκτώ επενδυτικών σχημάτων. Ωστόσο ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν ενδιαφέρονται όλοι για την ανάπτυξη συνεδριακού κέντρου όπως αυτό που οραματίζονται πολλοί στην Αθήνα.

 

  • Η ανησυχία βρίσκεται στους όρους της προκήρυξης της ΕΤΑΔ που αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για την διαμόρφωση εμπορικού κέντρου μαζί με κάποιους συνεδριακούς χώρους, ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές. Προτάσσονται δηλαδή και οι άλλες χρήσεις στην προκήρυξη, προσθέτουν. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ της ξενοδοχίας στην πρωτεύουσα εξηγούν πως αποτελεί ύστατη ευκαιρία για τη χώρα να αποκτήσει ένα παγκοσμίου ακτινοβολίας συνεδριακό κέντρο το οποίο μάλιστα σε συνδυασμό με το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος που βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα θα μπορούσε να δημιουργήσει έναν μοναδικό πόλο έλξης επισκεπτών συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων καθόλη τη διάρκεια του έτους.

 

  • Το reskilling και upskilling στον τουριστικό τομέα αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, δήλωσε στην «Κ ο υπουργός τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και αποκάλυψε ότι ήδη διεξάγονται διερευνητικές επαφές με σημαντικούς φορείς από το εξωτερικό – “ήδη υπάρχει μία επί της αρχής πρόθεση της Accor, ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους στον κόσμο, για τη δημιουργία ενός κέντρου τουριστικής εκπαίδευσης διεθνούς εμβέλειας στην Ελλάδα”. Η στήλη πληροφορείται πως αφορά στην ανάπτυξη μεγάλου συγκροτήματος στην Ανάβυσσο στην παραθαλάσσια έκταση που ελέγχει η ΕΤΑΔ.

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News