Business Talk Τετάρτη 22/09/2021, 10:13
BUSINESS TALK

Τα ερωτήματα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα αντανακλαστικά πυραύλου της Rocket

Τα ερωτήματα στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και τα αντανακλαστικά πυραύλου της Rocket
  • Δεν έχει προηγούμενο και γι’ αυτό αναρωτιούνται στην αγορά. Ο λόγος για τα ερωτήματα της Επιτροπής Ανταγωνισμού προς τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σχετικά με το ύψος της προσφοράς (1,5 δισ. ευρώ) που υπέβαλε, κοινοπρακτικά με την Egis Projects στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ, για την Εγνατία Οδό.

 

  • Οι απορίες ενισχύονται καθότι η ανεξάρτητη Αρχή απευθύνει, μέσω επιστολής, τα ερωτήματά της μόνο στην κατασκευαστική της Μεσογείων και όχι στον εταίρο της, την Egis Projects. Έχει, δε, ζητήσει και λεπτομέρειες του επιχειρηματικού πλάνου των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Projects, ώστε να «αντιληφθεί» γιατί το σχήμα υπέβαλε τόσο μεγάλη προσφορά. Η κίνηση αυτή φέρεται να συνδέεται με την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κατασκευαστικό κλάδο, η οποία έχει ξεκινήσει αρχές της χρονιάς.

 

  • Ανάλογες πάντως, απορίες είχε τις προάλλες κι ένας άλλος κλάδος, αυτός της Πληροφορικής. Όπως είχε αποκαλύψει το moneyreview.gr, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκανε έφοδο σε τρεις μικρές εταιρείες για να διαπιστώσει εάν υπήρχε εναρμονισμένη πρακτική. Με τη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την έρευνα στις εν λόγω εταιρείες να έχει γίνει μόλις λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη της ΔΕΘ, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα ψηφιακά έργα – μαμούθ, εύκολα θα μπορούσαν να τροφοδοτηθούν ευφάνταστα σενάρια περί στησίματος διαγωνισμών στην Πληροφορική. Κυρίως διότι τίποτα χειροπιαστό δεν βγήκε στο φως. Αυτά διερωτούνταν στελέχη του ανθηρού κλάδου της Πληροφορικής που καλείται να διαδραματίσει ρόλο στην ανάκαμψη της οικονομίας. Και τώρα μένει να φανεί ποιος θα έχει σειρά.

 

  • Ένα εργοστάσιο κατεδαφίζεται, άλλο κάνει restart. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το moneyreview.gr τα κτήρια–κουφάρια της Softex -αποτέλεσμα τριών σεισμών (1981, 1991 και 2019) και δύο πυρκαγιών το 1994 και το 2015- πρόκειται να κατεδαφιστούν. Την ίδια ώρα μέχρι το τέλος του έτους φιλοδοξεί η N. U. Aqua να έχει θέσει ξανά σε λειτουργία το εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι που μέχρι χθες ανήκε στην PepsiCo Hellas. Στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολεί έως και 80 εργαζομένους.

 

  • Και μιας και ο λόγος για εργαζομένους, η Rocket με αντανακλαστικά «πυραύλου» έκανε την έκπληξη στην αγορά online delivery, ανακοινώντας ότι θα είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου στην Ελλάδα που θα υπογράψει συμβάσεις μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου με τους νέους διανομείς. «Είναι η καλύτερη απάντηση στους μύθους για τον εργασιακό νόμο» σχολίασε ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Και μία έμμεση απάντηση στην ανταγωνίστριά της efood θα λέγαμε, εμείς. 

 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News