Business Talk Πέμπτη 29/07/2021, 00:01
BUSINESS TALK

Take it Εasy, με ρύθμιση οφειλών και κατανάλωση

Take it Εasy, με ρύθμιση οφειλών και κατανάλωση
  • Μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι μας, οι καταθέσεις δεν έχουν αρχίσει να γίνονται δαπάνες. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση των νοικοκυριών σε Ευρωζώνη και Ελλάδα συνέχισε πτωτικά το πρώτο τρίμηνο του 2021, γεγονός που αποτυπώθηκε στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος την ίδια περίοδο (Eurostat). Όμως η τάση αυτή συνεχίστηκε και τους μήνες που ακολούθησαν μέχρι και τον Ιούνιο, ο τελευταίος μήνας για τον οποίο έχουν εκδοθεί στοιχεία (Τράπεζα της Ελλάδος).

 

  • Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 1,6 δισ. ευρώ έναντι αύξησης 350 εκατ. ευρώ τον Μάιο, αυξάνοντας το σύνολο σχεδόν στα 170 δισ. ευρώ. Η εξέλιξη του συγκεκριμένου δείκτη στο δεύτερο 6μηνο του έτους συγκεντρώνει κάτι παραπάνω από υψηλό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι βασικό εργαλείο της προσδοκώμενης ανάκαμψης είναι η μετουσίωση των αποταμιεύσεων της πανδημίας σε κατανάλωση που θα τονώσει την αγορά.

 

  • Μέρος των αποταμιεύσεων βέβαια θα καταλήξει και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων προς το κράτος. Ο λόγος φυσικά για εκείνους που έχουν αποταμιεύσεις. Σε όλους τους υπόλοιπους απευθύνθηκε χθες ο Φοροτέχνης: Χρωστάς 1.000 ευρώ; Πληρώνεις 1.000 ευρώ σε 33 δόσεις. Χρωστάς 2.000 ευρώ; Πληρώνεις 2.086 ευρώ σε 40 δόσεις. Χρωστάς 4.000 ευρώ; Πληρώνεις 4.311 ευρώ σε 72 δόσεις. Ρύθμιση οφειλών λέγεται και αφορά εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Σπεύστε να επωφεληθείτε.

 

  • EasyFood, EasyTaxi, EasyMarketing. Δεν επαναπαύεται η EasyJet, η εταιρεία του Σερ Στέλιου Χατζηιωάννου, η οποία κάποτε έγινε συνώνυμο της φτηνής αερομεταφοράς. Σήμερα, δεν διστάζει να τεστάρει τις δυνάμεις της και σε καινούριες αγορές, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες μαζί με τους ανταγωνιστές της.

 

  • Αυξήθηκαν 19% πανελλαδικά από το 2017, με τα ενοίκια ενισχυμένα κατά 40% από το 2015. Πού οδεύουν οι τιμές των ακινήτων; Θα μάθετε σήμερα στο «MR». 

 

  • Κάμπινγκ 5 αστέρων; Θα το δούμε κι αυτό. Στη Βούλα, από τη Grivalia. Ακόμη ένα project με φρέσκο αέρα που δρομολογείται στο παραλιακό μέτωπο. Αν συνεχίσει έτσι, έχει αυξημένες πιθανότητες να δικαιολογήσει και στην πράξη τον τίτλο της Αθηναϊκής Ριβιέρας. 

 

  • «Η πολιτική διαίρεση, η παραπληροφόρηση και, ειλικρινά, η ηλιθιότητα κοστίζουν ζωές. Δεν είναι αυταρχικό να επιβάλουμε τα εμβόλια στην Αμερική. Υπάρχει μάλιστα ιστορικό προηγούμενο. Καθιστώντας υποχρεωτική τη λήψη εμβολίου θα σώσουμε δεκάδες χιλιάδες ζωές και ίσως περισσότερο από αυτό. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν δύο πλευρές σε αυτό το επιχείρημα. Υπάρχει μόνο η επιστήμη». Ιan Bremmer, Eurasia Group.

* Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News