Business Talk Παρασκευή 23/07/2021, 00:01
BUSINESS TALK

H D-Day στον τουρισμό και το «τζαρτζάρισμα» στα NPLs

H D-Day στον τουρισμό και το «τζαρτζάρισμα» στα NPLs
  • Την ορμή που θα είχε με βεβαιότητα ο ελληνικός τουρισμός αν δεν μεσολαβούσε η μετάλλαξη «Δέλτα» καταδεικνύουν οι μετρήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος για τις αφίξεις και τις εισπράξεις, οι οποίες τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 413,7% και 285,2%, αντίστοιχα. Τον Ιούνιο μάλιστα, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού, οι αφίξεις «τσίμπησαν» έως και 50% σε σύγκριση με τον περσινό Ιούλιο. Ο φόβος είναι ότι τα στοιχεία που θα ακολουθήσουν θα ανακόπτουν αυτήν την ξέφρενη πορεία. Ωστόσο, μιλώντας χθες στο Bloomberg, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης παρέθεσε ένα μάλλον ενθαρρυντικό στοιχείο: την προηγούμενη εβδομάδα οι αφίξεις δεν πτοήθηκαν και σημείωσαν άνοδο 130%. Κοινώς, cross your fingers.

 

  • Να ενημερωθεί αναλυτικά για την πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας η νέα διοίκηση Ξηρουχάκη στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Όπως πληροφορείται το Business Talk, η συγκεκριμένη ενέργεια μάλλον έθιξε τη διοίκηση της τράπεζας. «Το ΤΧΣ έχει αποφασίσει να τηρούνται πιστά οι αρχές ορθής εταιρικής διακυβέρνησης», τονίζει πάραυτα η διοίκηση του Ταμείου.

 

  • Αυτή κι αν είναι αιρετική άποψη: Η μετάλλαξη «Δέλτα» δεν υπονομεύει, αλλά αντιθέτως ευνοεί την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας, δεδομένου ότι σε συνδυασμό με τα εμβόλια επιταχύνει την ανοσία της αγέλης και άρα φέρνει πιο κοντά – με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – το τέλος της πανδημίας. Τάδε έφη DCS Delphic Strategies, δηλαδή Ίναχος Λάζος. 

 

  • Υπέρβαρο το 58% των Ελλήνων άνω των 18 ετών, σύμφωνα με τη Εurostat, το πιθανότερο με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αυτά είναι με βεβαιότητα πια «φουσκωμένα» νούμερα. Όμως αυτήν τη φορά δεν υπάρχει Ανδρέας Γεωργίου να σηκώσει το βάρος των αδυναμιών μας. Μας κοιτάζει πλέον από απόσταση, αφού ορίστηκε πρόσφατα μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλευτικού Φορέα Διακυβέρνησης στον τομέα της Στατιστικής (ESGAB). Ευτυχώς για τον ίδιο. Αρκετά ταλαιπωρήθηκε. 

 

  • Το ‘πε (περίπου) και το ‘κανε (σίγουρα). Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος προχωρά στην απαλλοτροίωση γης – 289 στρέμματα – σε μεγάλο μέρος της οποίας έβαλε «πωλητήριο» η Εκκλησία. Όπως ήδη έχουμε πει, η υπόθεση θα έχει εκ των πραγμάτων πια συνέχεια.

 

  • Εστίαση, εμπόριο, τουρισμός. Αυτοί είναι οι κλάδοι που επλήγησαν περισσότερο, αυτοί είναι και οι κλάδοι που θα λάβουν τη μεγαλύτερη επιδότηση παγίων δαπανών. Βγάζει νόημα.

 

  • Γρηγορότερο πλέον το ίντερνετ στην Ελλάδα, εν μέρει, χάρη στις πιέσεις που άσκησαν στο σύστημα οι αυξημένες ανάγκες την περίοδο της πανδημίας. Ουδέν κακόν αμιγές καλού.

*Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News