Business Talk Τρίτη 20/07/2021, 00:01
BUSINESS TALK

Το φάρμακο της επένδυσης και ο ιός της «Δέλτα»

Το φάρμακο της επένδυσης και ο ιός της «Δέλτα»
  • Σκληρός αντίπαλος ο ιός. «Λύγισε» το ελληνικό χρηματιστήριο μπροστά στις πιέσεις που ασκεί σε οικονομία και τουρισμό η μετάλλαξη «Δέλτα». Πάντως οίκοι και αναλυτές επιμένουν στο βασικό τους μάλλον θετικό σενάριο για την ανάκαμψη σε συνάρτηση με την πρόοδο στους εμβολιασμούς. Ωστόσο, οι αστερίσκοι πληθαίνουν και οι χρονοκαθυστερήσεις στην ευόδωση των οικονομικών προσδοκιών είναι αναπόφευκτες. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να ταράξει τα νερά σε μια αγορά που εξαντλεί τις αντοχές της, μια και η κόπωση είναι δεδομένη. Υπομονή λοιπόν και επιμονή. Τι άλλο να συστήσει κανείς; Εμβόλιο, φυσικά.
  • Επένδυσε στην επιχείρηση σε καιρούς αβεβαιότητας και σήμερα την πουλά σε σχεδόν 20 φορές τα κέρδη της, διπλασιάζοντας το κεφάλαιο που κατέβαλε το 2015. Ο λόγος για την BC Partners, η οποία μεταβιβάζει στην Partners Group το πλειοψηφικό πακέτο της Pharmathen (αποτίμηση 1,6 δισ. ευρώ).
  • Ευφορία στη Lamda Development. Στα 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται μέχρι στιγμής οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό, με τις ταμειακές ροές να είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο. Τάδε έφη ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου, σε επενδυτικό meeting της Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
  • Ου πωλήσεις: Κατά μέτωπο σύγκρουση του δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με την Εκκλησία. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών βάζει «πωλητήριο» σε 190 στρέμματα της περιοχής. Κοινόχρηστους πράσινους χώρους χαρακτηρίζει τη γη η δημοτική αρχή. Θα υπάρξει και συνέχεια, πιθανώς στα δικαστήρια.
  • Φανταστικός – κυριολεκτικά και μεταφορικά… – διάλογος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες. Τουλάχιστον, ας το «διασκεδάσουμε»:
               -Πού έκλεισες διακοπές;
               -Κοίτα, εγώ κοιμάμαι νωρίς. Δεν θέλω φασαρία και μουσικές το βράδυ.
               -Πάτμο;
               -Μύκονο.

* Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News