Business Talk Παρασκευή 9/07/2021, 05:42
BUSINESS TALK

Kαι οι καλλιτέχνες επενδύουν στο ελληνικό real estate

Kαι οι καλλιτέχνες επενδύουν στο ελληνικό real estate
  • Ποιος είπε ότι η μουσική και το real estate είναι έννοιες ασύμβατες; Γνωστή, λοιπόν, οικογένεια με διαχρονικό και διακριτό αποτύπωμα στην καλλιτεχνική ζωή του τόπου μετατρέπει στο Κολωνάκι πενταώροφο κτήριο, όπου χτυπούσε παλιά η «καρδιά» ξένης αλυσίδας ένδυσης και υπόδησης, από κατάστημα σε γραφεία. Συνήθως, σε τέτοιου είδους projects αλλαγής χρήσης, η μετασκευή είναι σε κατοικία, όμως, τα γραφεία θα μπορούσαν να έχουν, εξίσου, καλές αποδόσεις. Αρκεί να είναι υψηλών προδιαγραφών και να βρίσκονται σε καλή τοποθεσία. Το πρώτο θα φανεί. Όσον αφορά τη θέση του ακινήτου, μάλλον παίρνει άριστα, αφού απέχει μόλις 600 μέτρα από το σταθμό μετρό Ευαγγελισμός, ενώ το χωρίζουν από το Σύνταγμα μόλις 400 μέτρα.

 

  • Και μιας και ο λόγος για ακίνητα, τα projects μετασκευής σε κατοικία δεν θα μπορούσε να μην αυξάνονται, αν και θα χρειαστεί ακόμη πολύς καιρός, ώστε αυτά να φτάσουν στα επίπεδα του 2018. Τότε, που λόγω Airbnb το είδος των…πολλά υποσχόμενων μικροξενοδόχων ενδημούσε. Σε κάθε περίπτωση, ο τουρισμός, έστω και με βήματα χελώνας, ανοίγει και αυτό, ίσως είναι το σκεπτικό του νέου ιδιοκτήτη πρώην ξενοδοχείου στην Κυψέλη, που πρόκειται να μετατραπεί σε κτήριο κατοικιών. Για την ιστορία, το κτίριο (συμβολή Τενέδου και Αγ.Ζώνης) ανήκε στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το πούλησε πριν από μερικά χρόνια σε τιμή πέριξ του 1 εκατ. ευρώ.

 

  • Γύρω στα 250 εκατ. ευρώ θα κυμανθεί ο συνολικός προϋπολογισμός του Marina Tower, του ουρανοξύστη κατοικιών και γραφείων της Lamda Development, που πρόκειται να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Για τα 200 διαμερίσματα που θα διαθέτει το Marina Tower, το ενδιαφέρον είναι, ήδη, ζωηρό και προέρχεται όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό.

 

  • Δεν φαίνεται να γλιτώνει το τσουνάμι νομικών ενεργειών η MLS και ως όλα δείχνουν το ρηθέν θα πληρωθεί. Το ομόλογο ΜΛΣ01 λήγει στις 11 Ιουλίου και η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το κεφάλαιο των 4 εκατ. ευρώ, ειδάλλως το χρεόγραφο θα περιέλθει σε κατάσταση default (αδυναμία πληρωμής) και θα καταστεί άμεσα απαιτητό. Χειρότερη δυνατή εξέλιξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει για μία εταιρεία, με τους ομολογιούχους σήμερα να πραγματοποιούν γενική συνέλευση, όπου ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και η καταγγελία της έκδοσης.

 

  • Αξίζει να θυμηθούμε τι ανέφερε πριν από πέντε χρόνια, στις 10 Ιουλίου 2016, η MLS: “Η αγορά εταιρικών ομολόγων που υπάρχει σε όλες τις ανεπτυγμένες αγορές επιτέλους ανοίγει και στην Ελλάδα. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το Ομόλογο της MLS θα κάνει ντεμπούτο μέσα στον Ιούλιο”…
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News