Business Talk Τρίτη 4/05/2021, 00:01
BUSINESS TALK

Ραστώνη και υποθέσεις στο σκοτάδι

Ραστώνη και υποθέσεις στο σκοτάδι
  • Μετά τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν κατάλαβαν πολλά από την πασχαλινή ραστώνη, καθώς προετοιμάζονταν πυρετωδώς για να επαναλειτουργήσουν, σειρά παίρνει ο τουρισμός. Το restart του κλάδου δημιουργεί προσδοκίες για καλύτερες ημέρες στην οικονομία, καθώς μιλάμε για περισσότερες από 82.000 επιχειρήσεις και για παραπάνω από 380 χιλ. εργαζόμενους, αν και σημαντικός αριθμός αυτών που δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους, θα εξακολουθεί να φέρει το ταμπελάκι «κλειστό». Στην εστίαση και τον τουρισμό «κουμπώνει» ένας μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων, από τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών και τις ιχθυοκαλλιέργειες μέχρι την αγορά παγωτού.

 

  • Η επικείμενη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας κράτησε ανοιχτές το Μεγάλο Σάββατο και την Πρωτομαγιά τις μηχανές του Εθνικού Τυπογραφείου, κάτι που θα συμβεί και κατά τη διάρκεια των σαββατοκύριακων του Μαΐου. Από τις αρχές της χρονιάς, εξάλλου, το ΕΤ δεν κατέβασε ποτέ ρολά στις αργίες, καθώς, εν μέσω Covid-19, η λήψη και εφαρμογή αποφάσεων πρέπει να είναι άμεση.

 

  • Αντίθετα, μόνο αμεσότητα δεν χαρακτηρίζει τη διερεύνηση υπόθεσης κακοδιαχείρισης σε μία από τις παλαιότερες δομές με κοινωφελή δράση της χώρας. Η ιστορία έχει χρονίσει, ο εισαγγελέας έχει παρέμβει και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή, αλλά, ακόμη, η υπόθεση παραμένει στο σκοτάδι. Όπως είναι εύκολο να υποθέσει κάποιος, αυτές οι «δουλειές» έχουν ως επίκεντρο την αξιοποίηση ακινήτων, τα οποία-από καθαρή σύμπτωση;- καταλήγουν να πωλούνται χωρίς διαγωνισμό και σε τιμές «ξεπουλήματος». 

 

  • Πιο πιθανό πάντως, είναι να πέσει φως στην υπόθεση της ποινικής δίωξης κατά μελών του διοικητικού συμβουλίου της πτωχευμένης Neoset που έχει ασκήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η ποινική δίωξη για φερόμενη τέλεση απιστίας από κοινού εις βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ είχε οριστεί να εκδικαστεί τον Μάρτιο. Ωστόσο, η εκδίκαση αναβλήθηκε λόγω πανδημίας. Έτσι, μένει να φανεί εάν η υπόθεση θα πάει στο δικαστήριο πριν από την επόμενη μεγάλη ραστώνη, αυτή του καλοκαιριού…

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News