Business & Finance Κυριακή 1/01/2023, 11:46
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κικίλιας: Ο τουρισμός θα φέρει ισχυρό εισόδημα και το 2023

Κικίλιας: Ο τουρισμός θα φέρει ισχυρό εισόδημα και το 2023

Αισιόδοξος για την πορεία του τουρισμού και το 2023 εμφανίζεται ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σημειώνει ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα φέρει ισχυρό εισόδημα και το 2023», ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «δεν νομίζω ότι πλέον αμφισβητεί κανείς πως το 2022 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Αυτό άλλωστε καταδεικνύουν και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΛΣΤΑΤ, με τις αφίξεις και τα ταξιδιωτικά έσοδα να προσεγγίζουν, ή ακόμα και να ξεπερνούν σε πολλούς προορισμούς, τα αντίστοιχα του 2019».

Εστιάζοντας στα οικονομικά μεγέθη του 2023 ο κ. υπουργός επισημαίνει ότι καταφέραμε να αγγίξουμε τις επιδόσεις της προ πανδημίας περιόδου. Μάλιστα σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά έσοδα επισημαίνει ότι αυτά θα κινηθούν περίπου στα 18 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας κατά 3 δισ. τον στόχο του περυσινού προϋπολογισμού. Αυτό το υπερπλεόνασμα από τον τουρισμό θα μοιραστεί στην κοινωνία, στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν οι εκλογές μπορεί να παγώσουν δράσεις του υπουργείου Τουρισμού, ο υπουργός Τουρισμού είναι ξεκάθαρος: «Δεν πρόκειται να παγώσει καμία δράση λόγω των επικείμενων εκλογών. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά και με προσήλωση, μακριά από τοξικότητες και φαινόμενα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News