Business & Finance Τρίτη 27/12/2022, 22:14
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ποιες χώρες προτιμούν οι Κινέζοι μετά την άρση του lockdown

Μέσα σε μισή ώρα από την ανακοίνωση της αλλαγής της πολιτικής της Κίνας, οι αναζητήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό αυξήθηκαν σε υψηλό τριών ετών, σύμφωνα με την Trip.com Group.

Ποιες χώρες προτιμούν  οι Κινέζοι μετά την άρση του lockdown

Τώρα που η Κίνα πρόκειται να ανοίξει ξανά τα σύνορά της, οι ντόπιοι σπεύδουν να προγραμματίσουν ταξίδια στο εξωτερικό για το Σεληνιακό Νέο Έτος, γνωστό και ως το Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ, στα τέλη Ιανουαρίου (από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου), σύμφωνα με την Trip.com Group.

Μέσα σε μισή ώρα από την ανακοίνωση της αλλαγής πολιτικής της Κίνας, οι αναζητήσεις για ταξίδια στο εξωτερικό αυξήθηκαν σε υψηλό τριών ετών, δήλωσε η εταιρεία κρατήσεων ταξιδιών.

Η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς εκτός της ηπειρωτικής χώρας με τον ταχύτερα αυξανόμενο όγκο αναζήτησης, ανέφερε η εταιρεία. Το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ βρέθηκαν επίσης στη λίστα, η οποία, όμως, δεν περιλάμβανε καμία χώρα της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι από τις 8 Ιανουαρίου οι εισερχόμενοι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στην ηπειρωτική χώρα, τερματίζοντας μια πολιτική σχεδόν τριών ετών.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι θα επιτρέψουν στους Κινέζους πολίτες να συνεχίσουν να ταξιδεύουν, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή τη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Πεκίνο εμπόδιζε τους Κινέζους πολίτες να πάρουν διαβατήριο ή να φύγουν από τη χώρα εκτός αν είχαν σαφή λόγο, συνήθως για επαγγελματικούς λόγους.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News