Business & Finance Τετάρτη 28/12/2022, 07:04
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επιστρέφουν οι Κινέζοι τουρίστες: Ποιες χώρες θέλουν να επισκεφθούν μετά από 3 χρόνια καραντίνας

Επιστρέφουν οι Κινέζοι τουρίστες: Ποιες χώρες θέλουν να επισκεφθούν μετά από 3 χρόνια καραντίνας

Τώρα που η Κίνα πρόκειται να ανοίξει ξανά τα σύνορά της, οι πολίτες σπεύδουν να προγραμματίσουν υπερπόντια ταξίδια για το νέο σεληνιακό έτος, δηλαδή από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά.

Συγκεκριμένα μετά το άνοιγμα των συνόρων και το τέλος της υποχρεωτικής καραντίνας στους επισκέπτες της, οι Κινέζοι αναζητούν τον πρώτο προορισμό εκτός της χώρας τους μετά από σχεδόν τρία χρόνια.

Ωστόσο αν και είναι θετικοί σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, φαίνεται πως οι ίδιοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να πάνε πολύ μακριά. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από τις προτιμήσεις που έχουν, σύμφωνα με εταιρία κρατήσεων.

Συγκεκριμένα, η Ιαπωνία, η Ταϊλάνδη, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 10 κορυφαίων προορισμών εκτός της ηπειρωτικής χώρας για τους Κινέζους.

Ωστόσο στη λίστα με τους top 10 προορισμούς δεν περιλαμβάνεται καμία χώρα της Ευρώπης σύμφωνα με την εταιρία κρατήσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι από τις 8 Ιανουαρίου, οι ταξιδιώτες από το εξωτερικό δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι θα επιτρέψουν στους Κινέζους πολίτες τα ταξίδια, χωρίς να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ή τη διαδικασία.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Πεκίνο εμπόδιζε τους Κινέζους πολίτες να βγάλουν διαβατήριο ή να φύγουν από τη χώρα εκτός αν υπήρχε σοβαρός ή επαγγελματικός λόγος.

Η Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, γνωστή και ως Φεστιβάλ Άνοιξης, είναι μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες αργίες στην Κίνα. Το 2023, η γιορτή διαρκεί από τις 21 έως τις 27 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου

Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες: Οι 10 συμβουλές της για τα ταξίδια

Τι να περιμένετε σε μία πτήση: Όλα τα μυστικά από δύο αεροσυνοδούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News