Business & Finance Παρασκευή 23/12/2022, 13:26
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου

Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου

Ένας 28χρονος υπάλληλος της Meta βρήκε έναν τρόπο να δει τον κόσμο χωρίς να ετοιμάζει βαλίτσες, να περιμένει σε αεροδρόμια και να ψάχνει για ξενοδοχεία.

Ο Austin Wells λέει ότι λατρεύει να ταξιδεύει, όμως δεν θέλει να χαλά την καθημερινή του ρουτίνα και να παίρνει πολύωρες πτήσεις.

Έτσι, από το Σαν Ντιέγκο όπου μένει, αποφάσισε να μισθώσει ένα δωμάτιο στο MV Narrative, ένα κρουαζιερόπλοιο για μόνιμους κατοίκους που θα προσφέρει στους επιβάτες του έναν τρόπο να ταξιδεύουν σε μόνιμη βάση ανά τον πλανήτη.

Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου-1

«Είναι σαν να έχεις στην κατοχή σου ένα διαμέρισμα σε πολυκατοικία», είπε ο Wells στο CNBC, αναφερόμενος στα  300.000 δολάρια (περίπου 280.000 ευρώ) που πλήρωσε για να μισθώσει ένα από τα στούντιο των 22 τ.μ. για 12 χρόνια.

«Από το μοντέλο όπου όταν θέλεις να πας κάπου, φτιάχνεις βαλίτσα, παίρνεις μια πτήση και νοικιάζεις δωμάτιο, τώρα έχω να ταξιδεύουν μαζί μου το δικό μου διαμέρισμα, το γυμναστήριό μου, οι γιατροί και οδοντίατροί μου και όλα τα μαγαζιά όπου ψωνίζω», λέει.

Ο 28χρονος σκοπεύει να συνεχίσει να δουλεύει εξ αποστάσεως για την Meta, προσαρμόζοντας το ωράριό του, καθώς το MV Narrative θα ταξιδεύει σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες τα επόμενα τρία χρόνια.Διαμέρισμα στη θάλασσα για 280.000 ευρώ – Βλέπεις τον κόσμο από τον καναπέ σου-2

Το MV Narrative θα έχει 20 διαφορετικά εστιατόρια και μπαρ για τους περίπου 1.000 κατοίκους του, καθώς και πολλά σαλόνια. Θα διαθέτει επίσης ιδιωτικές κουζίνες, χώρους εργασίας, ιατρικές υπηρεσίες, λαϊκή αγορά και 24ωρο room service.

Θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Κροατία, το 2025.

Ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου θα είναι και ο Alister Punton, CEO της Storylines, της εταιρείας που κατασκευάζει το MV Narrative. Εκείνος, θα μετακομίσει στο πλοίο με την σύζυγο και τα δύο παιδιά του.

«Ο στόχος είναι να έχουμε μια κοινότητα κατοίκων σε αυτό το πλοίο. Και έτσι θα δημιουργήσετε νέους φίλους, θα ταξιδέψετε σε μεγάλο βαθμό στον κόσμο μαζί τους, κάτι που είναι δυνητικά ένας τρόπος να δημιουργήσετε μερικές από τις πιο βαθιές φιλίες που είχατε ποτέ», είπε ο Wells στο CNBC. «Έχουμε εντοπίσει μια πραγματικά μεγάλη αγορά εδώ. Και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να συμμετάσχουν και να γίνουν μέρος αυτού».

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Έκανε τον γύρο του κόσμου σε 18 μήνες: Οι 10 συμβουλές της για τα ταξίδια

Τι να περιμένετε σε μία πτήση: Όλα τα μυστικά από δύο αεροσυνοδούς

Ταξίδια: Ο πιο trending προορισμός του 2023 και πότε να πάτε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News