Business & Finance Τετάρτη 21/12/2022, 14:25
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη

Εάν το Κατάρ μπορεί να φιλοξενήσει το Μουντιάλ, η Σαουδική Αραβία μπορεί να διοργανώσει τους Ασιατικούς Χειμερινούς Αγώνες μέσα στην έρημο. Στο πλαίσιο του ύψους 500 δισ. δολαρίων project της, Neom City, η χώρα σχεδιάζει ένα χειμερινό θέρετρο που θα είναι 33 φορές μεγαλύτερο από την πόλη της Νέας Υόρκης και θα φιλοξενήσει τους Asian Winter Games του 2029.

Το project, που ονομάζεται Trojena και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, θα εκτείνεται σε 60 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα περιλαμβάνει ένα χωριό του σκι, μια τεχνητή λίμνη καθώς και υπερπολυτελείς επαύλεις.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-1

Οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν σκι, mountain biking και διάφορα watersports, σε θερμοκρασίες που θα είναι κατά μέσο όρο 10 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερες από αυτές που επικρατούν στις άλλες πόλεις της Σαουδικής Αραβίας. Τον χειμώνα, μάλιστα, η θερμοκρασία θα πέφτει στους 0 βαθμούς Κελσίου.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-2

Σε υψόμετρο από 1.500 έως 2.600 μέτρων, το θέρετρο θα διαθέτει εστιατόρια και καταστήματα, πολυτελή ξενοδοχεία και σπα, καθώς και μία τεχνητή λίμνη. Συνολικά, θα κατασκευαστούν πάνω από 3.600 δωμάτια ξενοδοχείων και 2.200 κατοικίες.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-3

Το Trojena θα  λειτουργεί  όλο τον χρόνο, προσφέροντας σκι, snowboard, πατινάζ στον πάγο, χειμερινή εβδομάδα μόδας και φεστιβάλ κινηματογράφου και μουσικής την χειμερινή περίοδο, δηλαδή από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-4

Ακολουθεί η λεγόμενη εποχή της περιπέτειας, που είναι αφιερωμένη σε δραστηριότητες όπως η ορειβασία και η ποδηλασία. Η εποχή των λιμνών, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, περιλαμβάνει κυρίως φεστιβάλ γαστρονομίας, τέχνης, πολιτιστικές δραστηριότητες κτλ.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-5

Το θέρετρο υπολογίζεται ότι θα προσελκύει 700.000 επισκέπτες έως το 2030, θα δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας και έσοδα 1 δισ. δολαρίων για τη Σαουδική Αραβία.

Για σκι στην έρημο: Το φιλόδοξο project που είναι 33 φορές σαν τη Νέα Υόρκη-6

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Η χώρα που σχεδιάζει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου: Με έξι διαδρόμους απογείωσης

Η Σαουδική Αραβία θέλει να φτιάξει τις… νέες Πυραμίδες της Ερήμου

Ένα «διαμάντι» στη μέση της ερήμου: Δείτε το γιγαντιαίο πρότζεκτ της Σαουδικής Αραβίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News