Business & Finance Πέμπτη 15/12/2022, 15:20
EUROMONITOR

Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί του κόσμου – Η θέση της Αθήνας

Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί του κόσμου – Η θέση της Αθήνας

Κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές πόλεις στη λίστα με τους κορυφαίους προορισμούς του κόσμου για τουρισμό, με τις πόλεις της Ασίας όμως να ανταγωνίζονται επάξια μετά τη χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της βρετανικής εταιρείας ερευνών Euromonitor, την πρώτη θέση για το 2022 κατέκτησε για δεύτερο συναπτό έτος το Παρίσι, ενώ συνολικά οκτώ από τις κορυφαίες δέκα βρίσκονται στη Γηραιά Ήπειρο. Η Ελλάδα είχε επίσης ισχυρή παρουσία στο top 100.

Ειδικότερα, οι δέκα κορυφαίοι προορισμοί για το 2022:

  1. Παρίσι
  2. Ντουμπάι
  3. Άμστερνταμ
  4. Μαδρίτη
  5. Ρώμη
  6. Λονδίνο
  7. Μόναχο
  8. Βερολίνο
  9. Βαρκελώνη
  10. Νέα Υόρκη

Η γαλλική πρωτεύουσα κατέκτησε τα πρωτεία ως τον προορισμό με την καλύτερη απόδοση του κόσμου, με τη Euromonitor να το αποδίδει στην «εξαιρετική επίδοση κατά μήκος της τουριστικής πολιτικής και δυνατότητας προσέλκυσης κόσμου, τουριστικών υποδομών και πυλώνων τουριστικής απόδοσης». Οι πυλώνες στους οποίους αναφέρεται η έκθεση η Euromonitor αφορούν παράγοντες τουριστικής επίδοσης που είχε δημοσιεύσει σε πρότερη έρευνα και περιλαμβάνουν: τουριστική πολιτική και απόδοση, βιωσιμότητα, υποδομές, υγεία και ασφάλεια και οικονομική επίδοση.

Αν και απέσπασε το δεύτερο βραβείο, το Ντουμπάι κατέκτησε την πρωτιά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των διεθνών αφίξεων. Συγκεκριμένα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 12 εκατ. αφίξεις προς το Ντουμπάι φέτος, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο Expo 2020 Dubai, το οποίο διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι και τον Μάρτιο φέτος.

Ελλάδα

Στη φετινή λίστα της Euromonitor ισχυρή ήταν η παρουσία και της Ελλάδας, καθώς από τις 40 ευρωπαϊκές πόλεις που βρίσκονται στο top 100, οι τέσσερις βρίσκονται στη χώρα μας. Εξαιρετική ήταν επίσης η επίδοση και της Ιταλίας (με έξι πόλεις) και της Ισπανίας (πέντε πόλεις).

Η Αθήνα κατέκτησε την υψηλότερη κατάταξη εκ των ελληνικών πόλεων, κατοχυρώνοντας το νούμερο 23 μεταξύ του Ορλάντο (νο 22) και του Άμπου Ντάμπι (21).

Αναλυτικά οι κορυφαίες 30:

Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί του κόσμου – Η θέση της Αθήνας-1

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Το ισχυρότερο διαβατήριο του κόσμου και σε πόσες χώρες ταξιδεύει κανείς με το ελληνικό

Στην Ελλάδα ο φθηνότερος προορισμός για σκι: Το top 10 της Ευρώπης

Ταξίδια: Ο πιο trending προορισμός του 2023 και πότε να πάτε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News