Business & Finance Τρίτη 6/12/2022, 13:46
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κικίλιας: Ήδη αποδίδει καρπούς η επέκταση της τουριστικής σεζόν

Κικίλιας: Ήδη αποδίδει καρπούς η επέκταση της τουριστικής σεζόν

Υψηλή είναι η σημασία της συμφωνίας που επετεύχθη με 11 αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις μεταξύ Νοεμβρίου -Μαρτίου, καθώς ολοκηρώνει το σχέδιο για επέκταση της τουριστικής σεζόν. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι ήδη από τον Νοέμβριο υπήρχε «πολύ καλή προσέλευση στιους brandαρισμένους προορισμούς, στα νησιά μας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, δήλωσε επίσης ότι την περίοδο των εορτών τα καταλύματα όλων των δημοφιλών χειμερινών προορισμών θα είναι γεμάτα, ενώ ταυτόχρονα έχουν ληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και των ορεινών εναλλακτικών προορισμών.

«Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας με 400 χιλιάδες δικαιούχους του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους», οι οποίοι και μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων θα μπορούν να κάνουν χρήση των άυλων ψηφιακών καρτών έτσι ώστε να συνεχίσουμε να έχουμε κρατήσεις και καλές πληρότητες. Στα τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση για 125.000 δικαιούχους για αυτό, ακριβώς το λόγο» είπε ίδιος.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι χρηματοδοτούνται με 100 εκ. ευρώ, μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ-Επιχειρώ», καταλύματα κάτω των 150 κλινών και όσα βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, προκειμένου να μπορέσουν να αναβαθμίσουν ενεργειακά τους ξενώνες τους και να δαπανούν λιγότερο ρεύμα, ενώ επιπλέον επεκτείνεται και το ΕΣΠΑ για ένα ακόμα έτος δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προχωρήσουν και σε άλλα βελτιωτικά έργα υποδομής.  

«Είμαι υπουργός όχι μόνο των θερινών προορισμών, των resort, των ξενοδοχείων και όλων των επαγγελμάτων που άπτονται της θάλασσας και του ήλιου, αλλά και των χειμερινών προορισμών», δήλωσε ο Β. Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καμπάνια του ΕΟΤ «Greece DOES have a winter» αλλά και στο «Greekend» που στοχεύει στο city break.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ πάνω από τον αρχικό στόχο που θα δώσει φέτος ο τουρισμός δικαιώνουν τη στρατηγική του Υπουργείου που κατάφερε σε μια χρονιά με πολλαπλές κρίσεις να αγγίξει- ή ακόμα και να ξεπεράσει σε κάποιες περιοχές όπως η Πελοπόννησος, το Ν. Αιγαίο κ.α.- τις επιδόσεις του «ανέφελου» 2019, ενισχύοντας σημαντικά το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας σε πολύ δύσκολη περίοδο. 

Νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Τέλος, αναφορικά με το νέο πλαίσιο που επίκειται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο Υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι όσοι εκμισθώνουν ένα ή δύο διαμερίσματα, προκειμένου να έχουν ένα επιπλέον εισόδημα, δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις νομοθετικές αλλαγές που προωθούνται. «Αντιθέτως, αυτοί οι οποίοι το έχουν κάνει επάγγελμα και εκμισθώνουν δεκάδες, ακόμα και 150 και 200 τέτοιους χώρους, δηλαδή αυτοί που ουσιαστικά εκμεταλλεύονται ξενοδοχειακά προνόμια αλλά με λιγότερη φορολογία, αυτοί θα δουν αλλαγές, ενδεχομένως στο φορολογικό πλαίσιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Β. Κικίλιας: Καλύτερα του 2019 τα τουριστικά έσοδα στην Πελοπόννησο

Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος τουριστικός προορισμός για το 2022

Υψηλή αναμένεται η πληρότητα των χειμερινών προορισμών την εορταστική περίοδο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News