Business & Finance Παρασκευή 11/11/2022, 21:12
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ιταλία: Η Βενετία καθυστερεί την επιβολή τέλους εισόδου για τους επισκέπτες 

Ιταλία: Η Βενετία καθυστερεί την επιβολή τέλους εισόδου για τους επισκέπτες 

Η Βενετία καθυστερεί τα σχέδια για την καθιέρωση τέλους εισόδου για τους επισκέπτες επειδή το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει ακόμη εγκρίνει πλήρως τη νέα διαδικασία εισόδου, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του δημάρχου Λουίτζι Μπρουγκνάρο.

Οι αξιωματούχοι του τουρισμού δήλωσαν τον Ιούλιο ότι οι ημερήσιοι ταξιδιώτες θα πρέπει να κλείνουν την επίσκεψή τους στην πόλη ηλεκτρονικά από τις 16 Ιανουαρίου και να πληρώνουν μεταξύ 3 και 10 ευρώ (3 και 10 δολάρια) για ένα πάσο σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τον αριθμό των επισκεπτών.

Όμως ο εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν είχε ακόμη εγκρίνει τους απαραίτητους κανονισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η ημερομηνία έναρξης θα πρέπει να μετατεθεί. Η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες, πρόσθεσε.

Το σχέδιο, το οποίο τέθηκε για πρώτη φορά επί τάπητος το 2019, αναβλήθηκε αρχικά λόγω του COVID-19, το οποίο κράτησε μακριά τους τουρίστες.

Ωστόσο, οι επισκέπτες έχουν αρχίσει να επισκέπτονται ξανά τη Βενετία, με τους επισκέπτες φέτος να ξεπερνούν συχνά κατά πολύ τους 50.000 κατοίκους του κέντρου της πόλης, κατακλύζοντας τα στενά σοκάκια και επαναφέροντας το ημερήσιο τέλος στην ατζέντα του δημάρχου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News