Business & Finance Τετάρτη 26/10/2022, 13:55
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Sold out τα πακέτα: Όταν οι διακοπές είναι φθηνότερες από το να μείνεις σπίτι

Sold out τα πακέτα:  Όταν οι διακοπές είναι φθηνότερες από το να μείνεις σπίτι

Μπορούν οι διακοπές να είναι φθηνότερες από το να μείνεις σπίτι σου; Αυτό ακριβώς υποσχέθηκε η EasyJet στους Βρετανούς και το πακέτο που πρόσφερε για διακοπές στην Αίγυπτο ξεπούλησε μέσα σε 24 ώρες.

Η αεροπορική εταιρεία διαφήμισε το πακέτο των 28 ημερών σαν μία «απόδραση από το Ηνωμένο Βασίλειο», στοχεύοντας κυρίως σε Βρετανούς που δουλεύουν εξ αποστάσεως.

Το all  inclusive πακέτο των 28 ημερών στην Αίγυπτο κοστίζει 650 λίρες ανά άτομο και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια μετ΄ επιστροφής, διαμονή σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, όλα τα γεύματα πληρωμένα, σνακ, απεριόριστα ποτά, wifi και μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας, ο μέσος Βρετανός ξοδεύει 877 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο για 28 ημέρες, με τον «λογαριασμό» να περιλαμβάνει το ενοίκιο και τους λογαριασμούς του σπιτιού του, το ίντερνετ, το φαγητό, τις μετακινήσεις και μία υπηρεσία streaming.

Πρακτικά, η EasyJet είπε στους Βρετανούς ότι θα τους κοστίσει 227 λίρες φθηνότερα να πάνε διακοπές στην Αίγυπτο από το να μείνουν σπίτι τους.

Όπως σημειώνει το CNN, τα τελευταία στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας δείχνουν ότι το μέσο βρετανικό νοικοκυριό ξοδεύει 1.926 λίρες τον μήνα. Εάν το ποσό αυτό διαιρεθεί με το 2,3 (που είναι ο μέσος αριθμός ατόμων ανά νοικοκυριό), οι μηνιαίες δαπάνες του μέσου Βρετανού υπολογίζονται στις 837 λίρες, δηλαδή 190 λίρες ακριβότερα από το πακέτο της EasyJet.

Και βέβαια, εάν κάποιος λείψει από το σπίτι του για έναν μήνα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα «γλιτώσει» από το ενοίκιο ή την δόση του στεγαστικού δανείου.

Σε κάθε περίπτωση, η EasyJet δήλωσε ότι το πακέτο είναι πλέον sold out, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι ταξιδιώτες έκαναν κράτηση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ακρίβεια: Όταν είναι φθηνότερο να πας κρουαζιέρα από το να μείνεις σπίτι

Νέα ήθη στα σούπερ μάρκετ: Γάλα-χρυσάφι και αντικλεπτικά στα βούτυρα

«Μέχρι τρεις κονσέρβες»: Κόφτη στα φτηνά προϊοντα βάζει supermarket στη Βρετανία 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News