Business & Finance Πέμπτη 29/09/2022, 17:15
ΙΝΣΕΤΕ

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Αύγουστο έναντι ανταγωνιστών

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Αύγουστο έναντι ανταγωνιστών

Στην πρώτη θέση στον γενικό δείκτη ικανοποίησης των ξενοδοχείων βρέθηκε τον Αύγουστο η Ελλάδα έναντι ανταγωνιστικών προορισμών στην Ευρώπη, αποσπώντας κατά μέσο όρο 85.5%. Η χώρα έχει καταφέρει να κρατήσει την πρωτιά επί οκτώ συναπτούς μήνες το 2022 (με μέσο όρο 87,3%) έναντι της Τουρκίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Κροατίας, αλλά και της Κύπρου, η οποία επίσης αποσπά συνεχώς υψηλή βαθμολογία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας βαδίζουν στα πατήματα του 2019, καταγράφοντας υψηλές επιδόσεις κατά μήκος μίας σειράς δεικτών. Ειδικότερα, άριστες επιδόσεις για τον Αύγουστο (91,4%) κατέγραψαν τα ελληνικά ξενοδοχεία στον τομέα της καθαριότητας, ενώ πολύ υψηλά τέθηκε επίσης η εξυπηρέτηση (88,6%), η τοποθεσία (87,4%) και η σχέση ποιότητας-τιμής (85%). Χαμηλότερα αλλά κάτω του 85% απέσπασαν σε ότι αφορά το δωμάτιο, το φαγητό και ποτό, αλλά και τη διασκέδαση.

Δείκτες ποιότητας ξενοδοχείων Ελλάδας και ανταγωνιστών

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Αύγουστο έναντι ανταγωνιστών-1

γράφημα: ΙΝΣΕΤΕ

Υψηλότερες επιδόσεις κατά μήκος των δεικτών παρουσίασαν τα πεντάστερα (87%), ενώ ακολούθησαν τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (85,6%). Για τον Αύγουστο πάντοτε, ο δείκτης ικανοποίησης για τα ξενοδοχεία ενός-δύο και τεσσάρων αστέρων διαμορφώθηκε σε 85,1% και 84,8% αντίστοιχα.

Στη νησιωτική Ελλάδα την υψηλότερη θέση ικανοποίησης κατέχουν οι Κυκλάδες (με GRI 89,1%) και ακολουθούν το Βόρειο Αιγαίο (85,9%), η Κρήτη (84,9%), τα Δωδεκάνησα (83,8%) και τα Ιόνια Νησιά (81,4%). Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλύοντας τους επιμέρους δείκτες, οι Κυκλάδες κρατούν την «πρωτιά» με σχεδόν απόλυτη τελειότητα (96,2%) σε ό,τι αφορά την καθαριότητα.

Στην υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα συνολικά βρίσκεται η Ήπειρος (με 90,8%) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (86,8%), η Αν. Μακεδονία και Θράκη (86,6%), η Θεσσαλία (86,5%), η Πελοπόννησος (86,3%). Χαμηλότερα, βρίσκονται η Στερεά Ελλάδα (84,6%) και η Αττική (83,4%).

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Δυναμική η ανάκαμψη της Αθήνας

Ξενοδόχοι Αττικής: Η Αθήνα υστερεί σε σχέση με τους ανταγωνιστές στο οκτάμηνο

Σε υψηλά επίπεδα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Αθήνας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News