Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 10:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού – Φωτεινή εξαιρεση η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Εμπορικές πτήσεις: Αύξηση και τους τρεις μήνες του καλοκαιριού – Φωτεινή εξαιρεση η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Για τρίτο συναπτό μήνα, η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε., καθώς επιτεύχθηκε και τον Αύγουστο αύξηση στις εμπορικές πτήσεις σε σχέση με το 2019.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά στοιχεία της Eurostat, οι εμπορικές πτήσεις τον Αύγουστο στην Ελλάδα, καθώς και στο Λουξεμβούργο, αυξήθηκαν κατά 5% και κατά 2% αντίστοιχα σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, ενώ στις υπόλοιπες χώρες καταγράφηκε μείωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι εμπορικές πτήσεις στην Ε.Ε. μειώθηκαν κατά μέσο όρο κατά 14% σε σύγκριση με το 2019. Η μεγαλύτερη μεταβολή καταγράφηκε στη Σλοβενία, όπου οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 42%.

Το γεγονός αυτό σχολίασε σήμερα μέσω Twitter ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας:

«Η Ελλάδα 1η και τον Αύγουστο σε όλη την Ευρώπη με 5% περισσότερες εμπορικές πτήσεις σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Μαζί με το Λουξεμβούργο οι μόνες χώρες με θετικό πρόσημο.»

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για ανάπτυξη 7,7% το β’ τρίμηνο, ότι η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος φέρει τη «σφραγίδα» του τουρισμού.

Στοιχεία Ιουνίου και Ιουλίου

Υπενθυμίζεται πως βάσει επίσης των στοιχείων της Eurostat, η Ελλάδα επίσης αποτελούσε εξαίρεση – και μάλιστα η μοναδική – τον Ιούνιο και τον Ιούλιο σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., καταγράφοντας αύξηση στις εμπορικές πτήσεις κατά 1% και κατά 7% αντίστοιχα.

Ωστόσο, στους ίδιους μήνες, σε ολόκληρη την Ε.Ε. ο αριθμός των πτήσεων συρρικνώθηκε κατά 16% τον Ιούνιο και κατά 15% τον Ιούλιο, πάντοτε σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του καλοκαιριού του 2019.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας: Η δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας φέτος έχει τη σφραγίδα του τουρισμού

Εμπορικές πτήσεις: Φωτεινή εξαίρεση η Ελλάδα στην Ε.Ε. Ιούνιο και Ιούλιο

Β. Κικίλιας: Με 5.000 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων ενισχύουμε τις τοπικές οικονομίες

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News