Business & Finance Σάββατο 3/09/2022, 13:20
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Φθηνότερο city break η Αθήνα: Πόσα πληρώνουν οι Βρετανοί για ένα Σαββατοκύριακο

Φθηνότερο city break η Αθήνα: Πόσα πληρώνουν οι Βρετανοί για ένα Σαββατοκύριακο

Η Αθήνα είναι ο φθηνότερος προορισμός της Ευρώπης για ένα city break, καθώς το κόστος ενός Σαββατοκύριακου στην ελληνική πρωτεύουσα είναι για τους ξένους επισκέπτες χαμηλότερο και από αυτά που θα πλήρωναν στους παραδοσιακά οικονομικούς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας του Post Office Travel Money, που ανέλυσε τα έξοδα που θα κάνουν οι Βρετανοί τουρίστες σε 20 δημοφιλείς πόλεις. Όπως διαπίστωσε η έρευνα, οι τιμές στην ελληνική πρωτεύουσα έχουν μειωθεί κατά 15% από το 2021, αναφέρει ο Guardian.

Τα έξοδα που υπολογίστηκαν περιλαμβάνουν δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο για ένα ζευγάρι, γεύματα, εισιτήρια για αξιοθέατα και για μετακινήσεις. Το «πακέτο» αυτό κοστίζει 207 λίρες στην Αθήνα αλλά 218 λίρες στον δεύτερο φθηνότερο προορισμό, τη Λισαβόνα.

Ακολουθούν οι ανατολικοί προορισμοί που συνήθως φημίζονται για τις χαμηλές τιμές τους, όπως η Κρακοβία στην Πολωνία (219 λίρες), η Ρίγα στη Λετονία (220 λίρες) και η Βουδαπέστη στην Ουγγαρία (221 λίρες).

Για πρώτη φορά στα 15 χρόνια που το Post Office Travel Money κάνει αυτή την έρευνα, μία πόλη της Δυτικής Ευρώπης στέφεται φθηνότερη.

Συγκεκριμένα, ένας Βρετανός τουρίστας στην Αθήνα θα κληθεί να πληρώσει 38,96 λίρες για ένα δείπνο για δύο με κρασί, 89 λίρες για δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων και 7,79 λίρες για μια 48ωρη κάρτα για τις συγκοινωνίες.

Έξι από τις πόλεις που αναλύθηκαν έχουν κόστος υπερδιπλάσιο από την Αθήνα. Πρόκειται για τη Στοκχόλμη (421 λίρες), το Παρίσι (423 λίρες), το Δουβλίνο (436 λίρες), την Κοπεγχάγη (456 λίρες), τη Βενετία (457 λίρες) και το Άμστερνταμ (593 λίρες).

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Φθινόπωρο στη Σαντορίνη διαφημίζει το Bloomberg: Δείτε πόσο πέφτουν οι τιμές

Time Out: Ένας δρόμος της Αθήνας στους πιο cool του κόσμου

Χωριά και κωμοπόλεις: Ένα ελληνικό μέρος στα ομορφότερα της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News