Business & Finance Πέμπτη 18/08/2022, 11:35
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υδροπλάνα: Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη

Υδροπλάνα: Εγκρίθηκαν Υδάτινα Πεδία στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη

Έγινε η αρχή δημιουργίας Υδάτινων Πεδίων στην Πελοπόννησο με τα δυο πρώτα να εγκρίνονται στο Πόρτο Χέλι και στην Ερμιόνη κατόπιν αίτησης της εταιρείας ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στην κατασκευή και εκμετάλλευση Τουριστικών Λιμένων.

Οι  εγκρίσεις  των δυο  Υδάτινων πεδίων εκδόθηκαν, βάσει του Ν.4663/20, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού(ΓΕΝ) σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Στα εγκεκριμένα Υδάτινα Πεδία επιτρέπεται, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να πραγματοποιούνται καθημερινά μέχρι έξι ζεύγη πτήσεων (προσθαλάσσωση – αποθαλάσσωση) ανά αεροπορική εταιρεία υδροπλάνων. Επιπλέον, των έξι ζευγών πτήσεων, επιτρέπονται οι πτήσεις γενικής αεροπορίας, οι πτήσεις για αεροδιακομιδή, πυρόσβεση, έρευνα και διάσωση, καθώς και οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Οι πτήσεις δύνανται να πραγματοποιούνται από/προς αδειοδοτημένα Υδατοδρόμια και χερσαία αεροδρόμια (με τη χρήση αμφίβιων υδροπλάνων). 

Ήδη η αεροπορική εταιρεία GRECIAN AIR SEAPLANES, που βρίσκεται σε διαδικασία απόκτησης AOC για πτήσεις υδροπλάνων, ενέταξε το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη στο δίκτυο των προορισμών που προγραμματίζει να εξυπηρετεί.

Για την υλοποίηση της έγκρισης των δύο Υδάτινων  Πεδίων η ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε. επέλεξε ως ανάδοχο την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ, που είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των υδατοδρομίων και των Υδάτινων Πεδίων  καθώς έχει ολοκληρώσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων Υδατοδρομίων (Κέρκυρας, Παξών, Πάτρας) και του πρώτου πανελλαδικά Υδάτινου Πεδίου στη Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News