Business & Finance Σάββατο 16/07/2022, 11:44
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Νέο voucher τουρισμού, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, για 200.000 δικαιούχους

Β. Κικίλιας: Νέο voucher τουρισμού, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, για 200.000 δικαιούχους

«Με τον πλέον απλό τρόπο -κάνοντας χρήση μόνο του κινητού τους- 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν διακοπές σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, όποτε και όπου το επιθυμούν». 

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Τουρισμού με αφορμή την έναρξη σήμερα Σάββατο της πλατφόρμας για αιτήσεις στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους».

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, «σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, υποστηρίζουμε τη δυνατότητα των συμπολιτών μας για διακοπές μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου το μέρισμα της επιτυχίας από τον τουρισμό να φτάσει στην τσέπη κάθε Έλληνα που δυσκολεύεται αυτή την εποχή, προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν τις ομορφιές της πατρίδας, όπως ακριβώς το δικαιούνται».

Από τη μεριά της η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: «Το νέο πρόγραμμα αποτελεί μία ισχυρά αναβαθμισμένη εκδοχή του ομώνυμου προγράμματος των προηγούμενων ετών. Οι 200.000 δικαιούχοι του, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αυξημένη επιδότηση των 150 ευρώ σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε όλη τη χώρα. Οι πάροχοι πληρώνονται πλέον άμεσα. Υπάρχει αυξημένη ενίσχυση 200 ευρώ για Αμεα, ενώ η χρήση της ενίσχυσης μπορεί να γίνει μέχρι και τον Ιούνιο 2023. Με την πρωτοβουλία αυτή, ανταποκρινόμαστε στη δέσμευσή μας για βελτίωση του παλαιού προγράμματος, στηρίζοντας έμπρακτα τους συμπολίτες μας και την κοινωνία, ώστε να ενισχυθεί η δυναμική και του εσωτερικού τουρισμού, σε μια χρονιά όπου ήδη καταγράφονται εξαιρετικές επιδόσεις από τις τουριστικές ροές στη χώρα μας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News