Business & Finance Τρίτη 12/07/2022, 15:02
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αεροδρόμια: Πλαφόν στους 100.000 επιβάτες/ημέρα στο Χίθροου

Αεροδρόμια: Πλαφόν στους 100.000 επιβάτες/ημέρα στο Χίθροου

Έως 100.000 επιβάτες την ημέρα θα αναχωρούν από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι, σε μία προσπάθεια να δοθούν τέλος στις μεγάλες καθυστερήσεις. Τα αεροδρόμια της Ευρώπης αποδείχθηκαν ανέτοιμα να ανταποκριθούν στην έκρηξη της ζήτησης για ταξίδια εν μέσω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού αλλά και των απουσιών που προκαλεί το κύμα του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να εκτυλίσσονται σκηνές χάους, με πολλές ακυρώσεις πτήσεων, καθυστερήσεις και χαμένες βαλίτσες.

Τα μεγαλύτερα βρετανικά αεροδρόμια έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του αριθμού των επιβατών, όμως το Χίθροου είπε ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα παραπέρα.

Οι αεροπορικές εταιρείες, οι handlers και το αεροδρόμιο μπορούν  να εξυπηρετήσουν 100.000 επιβάτες που αναχωρούν, υπολόγισε. Όμως οι πραγματικές αναχωρήσεις τις τελευταίες εβδομάδες ήταν συχνά περισσότερες, με αποτέλεσμα η ποιότητα των υπηρεσιών να πέφτει σε απαράδεκτα επίπεδα.

Το πλαφόν στους επιβάτες θα ισχύει από τις 12 Ιουλίου και έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του αεροδρομίου αναγνώρισε πως με τον τρόπο αυτό, κάποια ταξίδια θα πρέπει είτε να αναβληθούν για άλλη μέρα, είτε να μετακινηθούν σε άλλο αεροδρόμιο ή και να ακυρωθούν εντελώς. Και κάλεσε τις αεροπορικές να σταματήσουν να πουλούν περισσότερα εισιτήρια σε ταξιδιώτες.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Χάος στα αεροδρόμια: Πώς οι επιβάτες βγάζουν χιλιάδες δολάρια σε μια στιγμή

Πλαφόν επιβατών στο Schiphol: Ντόμινο προβλημάτων για τις αεροπορικές

Συναγερμός για απεργίες στην British Airways: Ακυρώνονται 30.000 πτήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News