Business & Finance Τετάρτη 8/06/2022, 12:00
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γ. Ρέτσος στο The Money Pod: Έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό – Πού οφείλεται

Γ. Ρέτσος στο The Money Pod: Έλλειψη προσωπικού στον τουρισμό – Πού οφείλεται

Το disruption στις ζωές των εργαζομένων λόγω της πανδημίας αλλά και η ανάκαμψη άλλων κλάδων της οικονομίας που προσελκύουν πλέον εργαζόμενους από τα τουριστικά επαγγέλματα βρίσκονται πίσω από την έλλειψη προσωπικού στον ελληνικό τουρισμό, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στο σημερινό επεισόδιο του Money Pod.

Πέρυσι υπήρξαν 50.000 κενές θέσεις μόνο στα ξενοδοχεία, υπενθύμισε ο κ. Ρέτσος, ο οποίος θεωρεί ότι το ύψος των αποδοχών είναι «το τελευταίο των προβλημάτων», καθώς καθορίζεται από την προσφορά και τη ζήτηση: «θα είναι κουτός ένας επιχειρηματίας στον τουρισμό να μη βρίσκει κόσμο και την ίδια ώρα να μην αυξάνει τον μισθό». Επεσήμανε ως μεγαλύτερο πρόβλημα την εποχικότητα του κλάδου, η οποία – σε ορισμένες περιπτώσεις – οδηγεί σε εξαντλητικές εργασιακές συνθήκες.

Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη κρατικών πολιτικών που θα εξασφαλίζουν επιδοτούμενη εργασία όπου υπάρχουν κενά και δυσκολίες.

Πού θα «κάτσει» η φετινή επίδοση, ποιες χώρες θα οδηγήσουν την «κούρσα» και τι σημαίνουν οι υψηλές τιμές. Η εικόνα της Αθήνας και το «πορτοφόλι» του Έλληνα στα ελληνικά νησιά.

Ακούστε εδώ το Money Pod # 10.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News