Business & Finance Παρασκευή 3/06/2022, 15:58
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην υποχρέωση για «ιατρό Covid» στις μεγάλες μονάδες 

Αντιδρούν οι ξενοδόχοι στην υποχρέωση για «ιατρό Covid» στις μεγάλες μονάδες 

«Προς μεγάλη μας έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι την ίδια στιγμή που αίρεται η υποχρεωτικότητα περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν όταν η πανδημία βρισκόταν σε έξαρση (μάσκες, πιστοποιητικά κλπ.), η συνεργασία με ιατρό Covid παραμένει ωστόσο επιβεβλημένη και όχι προαιρετική για όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες άνω των 50 δωματίων, στα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

«Αλήθεια, τι νόημα έχει σε αυτή τη συγκυρία, να επιβαρύνονται περαιτέρω τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων, οι οποίες εκτός από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους τα τελευταία δύο χρόνια λόγω πανδημίας, πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, τις ανατιμήσεις και τις πληθωριστικές πιέσεις; Είναι ένα ερώτημα που χρειάζεται άμεσα να απαντηθεί μόνο στη σφαίρα του ρεαλισμού και της κοινής λογικής. Αλλιώς, θα μιλάμε για ρυθμίσεις συντεχνιακού χαρακτήρα που δεν μπορούν να έχουν πλέον καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΟΞ απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Τάσιος υπογράμμισε πάντως ότι «ο τουρισμός  μας, μετά από δύο χρόνια σκληρών περιορισμών λόγω πανδημίας επιστρέφει στην κανονικότητα για να στηρίξει περισσότερο την ελληνική οικονομία. Η χώρα μας ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας δημοφιλής και ασφαλής προορισμός και ο ξενοδοχειακός μας κλάδος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία, τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News