Business & Finance Τετάρτη 1/06/2022, 13:51
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρ. Λαμπίρης: Κατά 60% περισσότερες πτήσεις από ΗΠΑ και 13% από Βρετανία στην Αθήνα σε σχέση με το 2019

Ρ. Λαμπίρης: Κατά 60% περισσότερες πτήσεις από ΗΠΑ και 13% από Βρετανία στην Αθήνα σε σχέση με το 2019

Βασικές τουριστικές αγορές, όπως των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, «στηρίζουν» το αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Ριχάρδος Λαμπίρης στο 5ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών – ITC 2022.

Συγκεκριμένα, από τις ΗΠΑ, η άνοδος των πτήσεων ανέρχεται στο 60% και του Ηνωμένου Βασιλείου στο 13%, σε σχέση με το 2019. Επίσης, καλές επιδόσεις σημειώνονται από χώρες, όπως η Αυστρία (+13%) και η Γαλλία (+9%).

Συνολικά, τη φετινή θερινή περίοδο, το αεροδρόμιο της Αθήνας θα έχει 8 νέους προορισμούς (Μπιλμπάο, Μπέρμιγχαμ, Βοστώνη, Φλωρεντία, Αϊντχόβεν, Λειψία, Νις και Τορίνο) και 6 νέες αεροπορικές εταιρείες (Jet2, CondorFlyrAirAlbaniaEuroflyerκαι TUSAirways) σε 44 νέα δρομολόγια.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λαμπίρης αναφέρθηκε στους περιβαλλοντικούς στόχους του αεροδρομίου, τονίζοντας ότι «και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει βάλει πλώρη για την υλοποίηση ενός φιλόδοξου σχεδίου: Να γίνει zerocarbon, από carbonneutral που είναι σήμερα.

Ως εκ τούτου, έχουμε ξεκινήσει το πρόγραμμα “Route 2025”, με το οποίο δεσμευόμαστε για την επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέχρι το 2025».

Για το σκοπό αυτό, υλοποιείται ένας οδικός χάρτης δράσεων για την παραγωγή καθαρής ενέργειας εντός του αεροδρομίου, συμπεριλαμβανομένων φωτοβολταϊκών για αυτοκατανάλωση, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΑΑ.

Τέλος, ο κ. Λαμπίρης παρέθεσε τις απόψεις του για την επίδραση της τεχνολογίας και της καινοτομίας στις αερομεταφορές, τονίζοντας ότι «ακόμα βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές προοπτικές που διανοίγονται, χάρη στην τεχνολογία του blockchain και του metaverse».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News