Business & Finance Δευτέρα 30/05/2022, 12:46
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανοί τουρίστες: Η Ελλάδα στις χώρες με το καλύτερο value for money για διακοπές

Βρετανοί τουρίστες: Η Ελλάδα στις χώρες με το καλύτερο value for money για διακοπές

Εξαιρετική εμπειρία με χαμηλό κόστος προσφέρει τουριστικά η Ελλάδα στους Βρετανούς, κατά την έρευνα «Holiday Money Report 2022», η οποία δημοσιεύεται κάθε χρόνο από την βρετανική εταιρεία Post Office, όπου η χώρα μας καταλαμβάνει την τρίτη θέση μεταξύ 26 προορισμών. 

Η έκθεση, η οποία εξετάζει το εκτιμώμενο κόστος των διακοπών των Βρετανών, συγκεντρώνει την υψηλότερη βαθμολογία για την Ισπανία, στη συνέχεια τις Κανάριες Νήσους. Μετά την Ελλάδα, ακολουθούν η Τουρκία και η Πορτογαλία. 

Σύμφωνα με το Post Office Travel Money, οι τιμές έχουν μειωθεί σημαντικά στην Ελλάδα σε σχέση με το 2021, με την μεγαλύτερη μείωση τιμών να καταγράφεται στην Κέρκυρα (15,4%).

Ενδεικτικά, εκτιμάται πως στη χώρα μας ο μέσος τουρίστας θα πληρώσει πλέον πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι για βασικά είδη και βασικές υπηρεσίες από τον καφέ, το αναψυκτικό, το ποτό και το γεύμα του, ακόμη και το αντηλιακό του.

Η έρευνα βασίστηκε σε απαντήσεις που έδωσαν ταξιδιώτες σχετικά με τα την εμπειρία που είχαν σε πρόσφατα ταξίδια τους στο εξωτερικό. Παρά τις διεθνείς προκλήσεις αλλά και την πτώση της στερλίνας, φαίνεται πως οι Βρετανοί είναι αποφασισμένοι να κάνουν τις διακοπές του και φέτος. Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, το 53% προγραμματίζουν διακοπές στο εξωτερικό, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 43% το 2021.

Διαβάστε επισης:

Πού να πάτε φέτος: Μπήκε η Ελλάδα στους 11 προορισμούς του CNN για το 2022;

Το μόνο ελληνικό ξενοδοχείο που ξεχώρισε το Forbes για το φετινό καλοκαίρι

Τουρισμός: Η Ισπανία δεν είναι πια ο top ευρωπαϊκός προορισμός – Ποια χώρα πήρε τον τίτλο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News