Business & Finance Τρίτη 10/05/2022, 17:42
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η γερμανική Condor πετάει ξανά στην Αθήνα μετά από 25 χρόνια

Η γερμανική Condor πετάει ξανά στην Αθήνα μετά από 25 χρόνια

Έξι πτήσεις την εβδομάδα πραγματοποιεί η Condor Airlines προς τη χώρα μας, συνδέοντας απευθείας την Αθήνα με το Ντίσελντορφ και την Αθήνα. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία επέστρεψε με απευθείας πτήσεις στην ελληνική πρωτεύουσα στα μέσα Απριλίου για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 25 χρόνια.

Το γεγονός αυτό αντικατοπτρίζει «την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη δυναμική του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, αλλά και την επιστροφή της ελληνικής πρωτεύουσας στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος», σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον διευθυντή πωλήσεων της Condor, Paul Schwaiger.

Κατά τη συνάντησή τους, ο επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού της Condor Airlines ενημέρωσε τον υπουργό Τουρισμού ότι το καλοκαιρινό πρόγραμμα της εταιρείας – όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής – περιλαμβάνει πτήσεις από οκτώ αεροδρόμια της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας, σε συνολικά 17 προορισμούς στην Ελλάδα.

Ο κ. Κικίλιας στάθηκε ιδιαίτερα στα πολύ θετικά μηνύματα για την πορεία του ελληνικού τουρισμού που εκπέμπει, τη φετινή χρονιά, η αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων από πολλές εταιρείες προς τη χώρα μας και για περισσότερους τουριστικούς προορισμούς, σημειώνοντας:

«Με μεγάλη χαρά, υποδεχόμαστε ξανά μία από τις σημαντικότερες αεροπορικές εταιρείες της γερμανικής αγοράς -με απευθείας πτήσεις στην Αθήνα- έπειτα από μία απουσία περισσότερων από 25 ετών. Η σημερινή συνάντηση αποτελεί το επιστέγασμα της πολύ σκληρής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας που έχει προηγηθεί, όλο το προηγούμενο διάστημα, για ανάδειξη νέων προορισμών όλο τον χρόνο, με επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η οποία -ας μην ξεχνάμε- ότι ειδικά φέτος ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ».

Η γερμανική Condor πετάει ξανά στην Αθήνα μετά από 25 χρόνια-1

Από την πλευρά του, ο κ. Schwaiger ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μια πολύ καλή στρατηγική για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας με τον κ. Κικίλια να τονίζει εκτενώς την αναβαθμισμένη εικόνα της Αθήνας και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, οι οποίες παρέχουν προστιθέμενη αξία και στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας.  

Όπως επισημάνθηκε στη συνάντηση, η χώρα μας βρίσκεται στους κορυφαίους προορισμούς για τους Γερμανούς τουρίστες, με τα πρώτα στοιχεία από τους δύο μεγαλύτερους tour operators – της TUI και της DER Touristik – να κάνουν λόγο ακόμη και για διπλασιασμό των κρατήσεων σε πολλούς ελληνικούς προορισμούς, τουλάχιστον μέχρι και τον Νοέμβριο. Πρόκειται δε, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, για high spenders ταξιδιώτες, οι οποίοι παραδοσιακά αφήνουν σημαντικό εισόδημα στους κλάδους που σχετίζονται με τουρισμό, στηρίζοντας τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας και της μέσης ελληνικής οικογένειας.

«Μετά τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γαλλία, τώρα, και η Γερμανία επιβεβαιώνει εκ νέου τη δυναμική της χώρας μας στο εξωτερικό, την αναβάθμιση του ελληνικού brand name, αλλά και την εμπέδωση της σχέσης εμπιστοσύνης που οικοδομούμε όλους αυτούς τους μήνες. Έπειτα από δύο και πλέον έτη πανδημίας, έχοντας ανταποκριθεί στις προκλήσεις αυτής της πρωτόγνωρης και πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, η Ελλάδα αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μία ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες της και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εnterprise Greece: H Ελλάδα κορυφαίος επενδυτικός προορισμός στον τουρισμό

Υψηλές «πτήσεις» στον τουρισμό δείχνουν οι κρατήσεις

Ολική επαναφορά στον τουρισμό: Top of mind προορισμός η Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News