Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 10:18
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

EasyJet: Γιατί αφαιρεί καθίσματα από τα αεροπλάνα της

EasyJet: Γιατί αφαιρεί καθίσματα από τα αεροπλάνα της

Να αφαιρέσει καθίσματα από τα αεροπλάνα της σκοπεύει φέτος το καλοκαίρι η EasyJet, προκειμένου να μπορεί να πετά με λιγότερα άτομα πλήρωμα. Καθώς η αεροπορική προσπαθεί να επαναφέρει τις υπηρεσίες της στα προ-πανδημίας επίπεδα, οι ελλείψεις προσωπικού απαιτούν δραστικά μέτρα. 

Αφαιρώντας την τελευταία σειρά καθισμάτων από τα αεροπλάνα A319, η EasyJet θα μπορεί να πραγματοποιεί τις πτήσεις με τρία άτομα πλήρωμα καμπίνας αντί για τέσσερα. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των επιβατών θα περιοριστεί στους 150 το πολύ. 

Οι κανόνες της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) καθορίζουν τις απαιτήσεις για το μέγεθος του πληρώματος με βάση τον αριθμό των καθισμάτων και όχι των επιβατών. 

Οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού από το Πάσχα, καθώς η ζήτηση για ταξίδια έχει ανακάμψει, έπειτα από την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού στις μετακινήσεις. 

Η EasyJet και η BA αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις τον περασμένο μήνα, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν, κρατώντας μέρος του προσωπικού τους εκτός εργασίας. 

Πολλές αεροπορικές εταιρείες, μεταξύ αυτών και η EasyJet, κάνουν προσλήψεις για να αντικαταστήσουν τους εργαζόμενους που απέλυσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αλλά όσοι γνωρίζουν λένε ότι οι δυσκολίες λόγω της έλλειψης προσωπικού θα συνεχιστούν για έως και 12 μήνες. 

Η EasyJet προβλέπει ότι η επιβατική κίνηση θα είναι φέτος κοντά στα επίπεδα του 2019. Πριν από την πανδημία, η εταιρεία μετέφερε σχεδόν 300.000 επιβάτες την ημέρα στην φουλ σεζόν. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τέλος οι πτήσεις: Η πρώτη χώρα που προσγειώνει τα αεροπλάνα λόγω των ακριβών καυσίμων

Αεροδρόμια: Γιατί απαγορεύονται ακόμα τα υγρά στις χειραποσκευές;

Ένα τσιγάρο έριξε αεροπλάνο με 66 άτομα ανοικτά της Κρήτης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News