ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Grivalia Hospitality: Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα και οι νέες επένδυσεις

Τέλη Απριλίου ξεκινά την λειτουργία του το Όλυμπος Νάουσα ως ON Residence. Τα σχέδια της Grivalia Hospitality και τα νέα projects

Grivalia Hospitality: Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα και οι νέες επένδυσεις

Επισκέπτες θα ξεκινήσει να υποδέχεται, ύστερα από 28 χρόνια, το ιστορικό κτήριο στην Λεωφ. Νίκης 17 όπου βρισκόταν το μουσείο-δοκιμαστήριο μπίρας, με τις αίθουσες Όλυμπος και Νάουσα και το εστιατόριο που λειτουργούσε μόνο με κράτηση. Η κοινοπραξία με leader τη Grivalia Hospitality (65%) και το ξενοδοχειακό όμιλο TOR Hotel ολοκληρώνει την πλήρη ανακατασκευή του μερικώς διατηρητέου κτηρίου στην παραλία της Θεσσαλονίκης που αποτελείται από πέντε επίπεδα -έναντι 3 αρχικά- ενώ έχουν προστεθεί και δύο υπόγεια. Ύστερα από μία ριζική ανακαίνιση που επέτρεψε την αναβίωση της αρχιτεκτονικής του νεοκλασικισμού, της belle epoque και του μεσοπολέμου, το κτήριο επαναλειτουργεί με την επωνυμία ON residence υπό τη διαχείριση της TOR Hotel. Στόχος της κοινοπραξίας είναι το ξενοδοχείο να τοποθετηθεί στην αγορά της Θεσσαλονίκης ως το πολυτελέστερο και ακριβότερο, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Grivalia Hospitality: Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα και οι νέες επένδυσεις-1

To ύψος της συνολικής επένδυσης, που αυξήθηκε κατά 20%, φτάνει τα 20 εκατομμύρια εύρω, με το ON Residence να αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια, το ιστορικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα», το cocktail bar Tiger Loop, εσωτερική αυλή, αίθουσα γυμναστικής, αλλά και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις. Το business plan των δύο εταιρειών τοποθετεί τον χρόνο απόσβεσης σε δέκα έτη, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της Tor Hotel Group, απαντώντας σε ερώτηση του MR.

Για την ανακατασκευή του ιστορικού αυτού μερικώς διατηρητέου κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια. Επιπλέον, σημειώνεται πως στην διάρκεια των εργασιών απασχολήθηκαν συνολικά 350 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του ξενοδοχείου δημιουργήθηκαν 67 νέες θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Στροφή στον πολυτελή τουρισμό

«Είναι μεγάλη χαρά για όλους εμάς στην Grivalia Hospitality να βλέπουμε τα έργα μας να παίρνουν σάρκα και οστά. Το ‘Όλυμπος Νάουσα’, ένα ιστορικό τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει πιο όμορφο από ποτέ, για να αποτελέσει ξανά σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και για τον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας. Το ON Residence είναι μεγάλης σημασίας για εμάς, καθώς αποτελεί το πρώτο μας ολοκληρωμένο έργο τουριστικής ανάπτυξης το οποίο έγινε ακριβώς όπως το φανταζόμασταν και ακόμη καλύτερο. Μαζί με την οικογένεια Τορνιβούκα δημιουργήσαμε κάτι το μοναδικό και είμαστε σίγουροι πως το ίδιο θα αισθανθούν όλοι όσοι το επισκεφτούν. Ως εταιρεία, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με σεβασμό στο φυσικό τοπίο και την κληρονομιά κάθε περιοχής, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας μας και θέτοντας νέα υψηλά δεδομένα στον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού» ανέφερε ο Γιώργος Χρυσικός, Ιδρυτής και Πρόεδρος Δ.Σ της Grivalia Hospitality.

Grivalia Hospitality: Το θρυλικό Όλυμπος Νάουσα και οι νέες επένδυσεις-2

«Όλοι στη μεγάλη οικογένεια της TOR Hotel Group είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για το Όλυμπος Νάουσα. Έπειτα από περίπου τριάντα χρόνια, ανοίγει τις πόρτες του ξανά προσφέροντας μία υψηλού επιπέδου αστική Ελληνική κουζίνα στους πελάτες του, αλλά και μία μοναδική εμπειρία φιλοξενίας βασισμένη στο πιο υψηλά ξενοδοχειακά standards, κάτι που εγγυάται η σχεδόν 100 χρόνων ιστορία μας στη φιλοξενία υψηλών προδιαγραφών. Το ΟΝ Residence και το εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα δεν είναι απλά ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο. Είναι μία αναβίωση ενός μνημείου με τεράστια ιστορία, μία προσφορά για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και την Ελλάδα γενικότερα. Με τη συνεργασία της Grivalia Hospitality, μέσω του κυρίου Χρυσικού, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινές αξίες και στόχους στην ποιότητα κατασκευής και την παροχή υπηρεσιών, καταφέραμε να το επαναφέρουμε λαμπρότερο από ποτέ και να το προσφέρουμε στην πόλη και στους επισκέπτες της από ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκα, CEO της Tor Hotel Group.

Το ακίνητο περιήλθε στην κυριότητα των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από διαγωνιστική διαδικασία.

Η Grivalia Hospitality

Όπως ανέφερε ο κ. Χρυσικός, εκτός από το ON residence, η Grivalia Hospitality έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία έξι ξενοδοχειακά έργα αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους-εντός διετίας- θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πέντε έργα που περιλαμβάνουν:

-το τουριστικό θέρετρο Αστέρια Γλυφάδας (One & Only Aesthesis) που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2023

– το Killada Hills στο Πόρτο Χέλι

– την αναβάθμιση του ξενοδοχείου «Πιπέρι», ύψους 20 εκατ. ευρώ, στη Νάουσα της Πάρου,

– το Meli Palace στην Κρήτη και

– το project Blue στην Μύκονο για το οποίο επιχειρείται να ανατραπεί η απόφαση του ΣτΕ βάσει της οποίας η ξενοδοχειακή μονάδα δεν δύναται να κατασκευαστεί σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Επίσης, η Grivalia Hospitality αναμένεται, μέσα στο επόμενο δίμηνο, να ανακοινώσει μία νέα επένδυση 250 εκατ. ευρώ στον τουρισμό.

Η εταιρεία δρομολογεί την μεταφορά της έδρας της από το Λουξεμβούργο στην Αθήνα, κίνηση που σηματοδοτεί, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσικός, την εμπιστοσύνη της εταιρείας στις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού. Η Grivalia Hospitality δεν αξιολογεί, για την ώρα, την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Grivalia διαχείρισης ακινήτων ως θυγατρική της Eurobank αποφέρει ετήσια έσοδα στην τράπεζα της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News