ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Digital nomads: Πώς η Visa θα στέλνει τα στελέχη της να ζουν και να δουλεύουν από την Ελλάδα

Digital nomads: Πώς η Visa θα στέλνει τα στελέχη της να ζουν και να δουλεύουν από την Ελλάδα

Τρόποι συνεργασίας με την VISA επί του προγράμματος απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της εταιρείας της κυρίως από την Ευρώπη στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στρατηγικής του υπουργείου για τους digital nomads, συζητήθηκαν στο περιθώριο της υπογραφής της συμφωνία συνεργασίας για παροχή δεδομένων συναλλαγών μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού και της Visa. 

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στο προσεχές διάστημα να δουν τον προσφορότερο τρόπο για να γίνει αυτό, αφού όπως σημείωναν στελέχη του υπουργείου, η προοπτική μια εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς να προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό απομακρυσμένης εργασίας για τα στελέχη της είναι ιδιαίτερα σημαντική: Εκτιμάται πως η Visa μπορεί να στέλνει σε κυλιόμενη βάση ένα ποσοστό έως και 3% του προσωπικού της (21.500 άτομα διεθνώς) ετησίως στη χώρα και μάλιστα σε περιόδους που δεν αφορούν μόνο την καλοκαιρινή σαιζόν, έτσι ώστε να διαχυθεί η οικονομία της φιλοξενίας και σε όλους τους μήνες του έτους.

Ανάλογες συζητήσεις πραγματοποιεί σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο και με άλλες πολυεθνικές. Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία Digital Nomads του υπουργείου έχει ξεκινήσει πιλοτικά σε πρώτη φάση στις πόλεις Ερμούπολη, Ηράκλειο και Καλαμάτα. Ανάλογες πρωτοβουλίες έχει αναλάβει και η Marketing Greece.

Digital nomads: Πώς η Visa θα στέλνει τα στελέχη της να ζουν και να δουλεύουν από την Ελλάδα-1Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα την τελευταία πενταετία 2017-2021 έχει τον τρίτο πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, παγκοσμίως, μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για ψηφιακούς νομάδες σύμφωνα με τα στοιχεία του Nomad List.

Αυτή την εβδομάδα, το υπουργείο Τουρισμού διασφάλισε την απόκτηση πολύτιμων δεδομένων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μέσω της συνεργασίας του με διεθνείς εταίρους που δραστηριοποιούνται στο τομέα των συστημάτων πληρωμών.

Η Visa θα παραδώσει αυτοτελείς πίνακες, στους οποίους θα παρέχεται μια δωδεκάμηνης διάρκειας, συνολική ανάλυση των δαπανών τουριστών στην Ελλάδα που πραγματοποιήθηκαν από ξένες κάρτες Visa. Οι δύο πρώτοι πίνακες που θα παραδώσει η Visa θα αφορούν τα δεδομένα του 2019 σε σύγκριση με αυτά του 2018 καθώς και τα δεδομένα του έτους 2021 σε σύγκριση με αυτά του 2020. Επιπλέον, οι πίνακες θα επικαιροποιούνται από την Visa για τρία ακόμη έτη.

Παράλληλα, η Visa θα προωθήσει την Ελλάδα ως προορισμό σε διεθνείς κατόχους καρτών της και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού θα αναπτύξει μια ιστοσελίδα-πλατφόρμα ταξιδιών ειδικά αφιερωμένη για το σκοπό αυτό.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Καθώς ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και κορυφαίο τομέα όσον αφορά τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα. Από αυτή την άποψη, χαιρετίζουμε τη συνεργασία μας με τη VISA καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητές μας στη χάραξη πολιτικής για τον σχεδιασμό τουριστικών προϊόντων. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν εργαλείο που θα μας βοηθήσουν στην ακριβέστερη στοχοθέτηση των αγορών μας, στον εντοπισμό ευκαιριών και στην καλύτερη οργάνωση της στρατηγικής μας για την προώθηση της χώρας», υπογράμμισε. 

Διαβάστε επίσης: 

Προορισμός ψηφιακών νομάδων η Αθήνα

Expats: Πώς και γιατί η Αθήνα βρέθηκε δεύτερη ανάμεσα στα καλύτερα μέρη να ζεις

Work From Greece: Ψηφιακή πλατφόρμα – «οδηγός» για την προσέλκυση ψηφιακών νομάδων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News