Business & Finance Πέμπτη 24/02/2022, 19:10
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

MarBella Collection: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία αξίας 40 εκατ. ευρώ

Έως το 2025

MarBella Collection: Νέες επενδύσεις σε ξενοδοχεία αξίας 40 εκατ. ευρώ

Νέες επενδύσεις ύψους 40 εκατ. ευρώ ετοιμάζει ο ξενοδοχειακό όμιλος MarBella Collection σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει το momentum του ελληνικού τουρισμού. 

Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει διάρκεια τριών ετών, από το 2022 έως το 2025, με βασική επιδίωξη να είναι αφενός η δημιουργία νέων ξενοδοχειακών μονάδων, αφετέρου η ενίσχυση των MarBella Corfu και MarBella Nido.  

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το MarBella Corfu, το επενδυτικό πλάνο για το 2022, ύψους 5 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την προσθήκη δύο νέων εστιατορίων στις γαστρονομικές του επιλογές, καθώς και ένα state-of-the-art Aqua Park, κάνοντας το MarBella Corfu ένα από τα λίγα πεντάστερα ξενοδοχεία με σύγχρονες εγκαταστάσεις υδάτινου πάρκου. Για τη σεζόν 2023 προβλέπεται πλήρης ανακαίνιση όλων των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων, με κόστος επένδυσης που ανέρχεται στα 10 εκατ. ευρώ. 

Στο MarBella Nido, την ίδια ώρα, θα προστεθεί μια νέα πτέρυγα με 25 πολυτελείς σουίτες και εκπληκτική θέα στη θάλασσα, μία επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ και στόχο ολοκλήρωσης το 2024. 

Τέλος, με τον ίδιο χρονικό ορίζοντα έχει δρομολογηθεί και το έργο προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ που αφορά τη δημιουργία κεντρικών γραφείων και αυτόνομων λειτουργικά αποθηκών τροφίμων και εφοδιασμού, τα οποία θα εξυπηρετούν όλα τα ξενοδοχεία.  

Νέα ξενοδοχειακά projects  

Στο πλαίσιο του επενδυτικού του πλάνου, ο Όμιλος ανακοινώνει τη δημιουργία μιας ολοκαίνουριας ξενοδοχειακής μονάδας στην Κέρκυρα, η δυναμικότητα της οποίας προβλέπεται να αγγίξει τις 200 κλίνες. Το έργο έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2024, ενώ το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ.  

Παράλληλα, ενισχύεται η παρουσία του Ομίλου στη Θεσπρωτία, χάρη στη δημιουργία ενός complex πολυτελών βιλών στην περιοχή του Καραβοστασίου. Το project έχει κόστος επένδυσης 3,5 εκατ. ευρώ.  

Να σημειωθεί ότι κατά την πενταετία 2016 – 2021, ο Όμιλος MarBella Collection προχώρησε σε επενδύσεις 46 εκατ. ευρώ, με την αγορά και ανακατασκευή υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων τόσο στον Άγιο Ιωάννη Περιστερών στην Νότια Κέρκυρα (νυν MarBella Nido) όσο και στην περιοχή του Καραβοστασίου (νυν MarBella Elix), παράλληλα με τον διαρκή εκσυγχρονισμό του MarBella Corfu. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταλύματα: Άλμα 118% στον τζίρο του 2021 – Ποια νησιά «πρωταγωνίστησαν»

Real estate: Μετά τους Κινέζους επενδυτές, επέλαση Ισραηλινών στα ακίνητα

Airbnb: «Η καλύτερη χρονιά» το 2021 – Ανέκαμψε πλήρως από την πανδημία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News