Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 16:21
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας στο Reuters: Τον Μάρτιο η έναρξη του τουρισμού – Βρισκόμαστε στην pole position

Β. Κικίλιας στο Reuters: Τον Μάρτιο η έναρξη του τουρισμού – Βρισκόμαστε στην pole position

Συνέντευξη στο πρακτορείο Reuters παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, o οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position (γραμμή εκκίνησης).

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι η τουριστική περίοδος θα αρχίσει τον Μάρτιο, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη δυναμική για τον ελληνικό τουρισμό το 2022. Οι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες θέλουν να παρατείνουν την τουριστική περίοδο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο» δήλωσε, χαρακτηριστικά.

Το 2021 η Ελλάδα ξεπέρασε κατά πολύ τον στόχο για τα τουριστικά έσοδα, γεγονός το οποίο ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ως «μια θετική ένδειξη που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Υπογράμμισε δε, ότι «η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά για εμάς φέτος την 1η Μαρτίου» ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει ήδη αυξημένη ζήτηση των επισκεπτών για την Ελλάδα.

«Μετά από την τεράστια παγκόσμια κρίση της δημόσιας υγείας, οι άνθρωποι τείνουν να θέλουν να ταξιδέψουν, να απολαύσουν τις διακοπές τους, να ξοδέψουν χρήματα. Και νομίζω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην pole position» κατέληξε ο υπουργός.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ανακάμπτουν τα ελληνικά αεροδρόμια: Άλμα 350% στις αφίξεις ταξιδιωτών από το εξωτερικό

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της Β. Ευρώπης

Airbnb: «Η καλύτερη χρονιά» το 2021 – Ανέκαμψε πλήρως από την πανδημία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News