Business & Finance Πέμπτη 17/02/2022, 11:49
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της Β. Ευρώπης

Β. Κικίλιας: Η Ελλάδα στους τρεις κορυφαίους προορισμούς της Β. Ευρώπης

Η Ελλάδα βρίσκεται μέσα τους τρεις πρώτους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως για τους βορειοευρωπαίους από την Accor, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά και ξενοδοχειακά brands στον κόσμο, όπως σημείωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Τουρισμού.

Η Κρήτη και η Ρόδος είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022, με βάση το booking, ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. 

«Έχουμε 22% αύξηση από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου στις κρατήσεις του  Ιανουαρίου και διαφαίνεται αύξηση 28% σε σχέση με το 2019, για το καλοκαίρι του 2022 από το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Ανοίγουμε 1η Μαρτίου με άνοδο της αγοράς των ταξιδιωτών από τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία, με 14 απευθείας πτήσεις την ημέρα από την Αμερική, ξεκινώντας από τις 7 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσα μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ στις 2 Απριλίου έχουμε την πρώτη απευθείας πτήση Καναδάς-Αθήνα», όπως τόνισε, συμπληρώνοντας ότι οι Ευρωπαίοι θα ξοδέψουν 39% παραπάνω φέτος για το τουριστικό προϊόν.

Αλλαγή των πρωτοκόλλων για τη διεξαγωγή συνεδρίων – Στηρίζουμε τον συνεδριακό τουρισμό

«Ως κυβέρνηση στηρίζουμε όλες τις εκφάνσεις του τουριστικού προϊόντος. Στη χθεσινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή άλλαξε προς το καλύτερο σε ό,τι έχει να κάνει με το τουριστικό προϊόν τα πρωτόκολλα για τα συνέδρια. Αποφάσισε 100% πληρότητα στις αίθουσες εμβολιασμένων πολιτών στα συνέδρια και στα εκθεσιακά κέντρα. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να μην γίνονται υποχρεωτικά με live streaming, αλλά δια ζώσης πλέον τα συνέδριά μας, ενώ θα επιτρέπεται πλέον η διανομή έντυπου και συνεδριακού υλικού. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτή για τον συνεδριακό Τουρισμό, αλλά και για τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας», σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Ο τουρισμός αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας

Είναι προφανές ότι η χώρα έρχεται να πιστωθεί το ότι είναι ασφαλής προορισμός και η δουλειά που κάναμε στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ειδικά στα πρώτα στάδια, έρχεται να πιστωθεί στο brand της χώρας, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια. 

«Από εκεί και πέρα είναι και μία ιδεολογική μάχη. Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζει τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό, το κοινωνικό κράτος, δηλαδή τη στήριξη και αυτών που δεν έχουν και αυτών που δεν μπορούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι η μεσαία τάξη.

Ο τουρισμός που αποτελεί τη λαϊκή οικονομία της χώρας, εμπλέκει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ουσιαστικά έμμεσα ή άμεσα τη μέση ελληνική οικογένεια, θα είναι το αντίβαρο και στην ενεργειακή κρίση».

Θα υπάρξουν και φέτος προγράμματα κοινωνικού τουρισμού     

Παράλληλα όπως αποκάλυψε πρόθεση της κυβέρνησης είναι και φέτος να υπάρξουν προγράμματα κοινωνικού τουρισμού

«Μας δόθηκε φέτος η δυνατότητα μετά την άδεια της υγειονομικής Επιτροπής και ήταν μία κυβερνητική απόφαση τελικά, να έχουμε ανοιχτό τον χειμερινό τουρισμό μας. Κατά κύριο λόγο, στο 90%, κινήθηκε από εσωτερικούς επισκέπτες. Ήταν γεμάτοι όλοι οι δημοφιλείς τουριστικοί χειμερινοί προορισμοί. 

Έχω επισημάνει στους μεγάλους tour operators στο εξωτερικό να δίνουν καλύτερες τιμές στους ξενοδόχους μας και οι ξενοδόχοι μας καλύτερους μισθούς στους εργαζόμενους και σωστά πακέτα για τους Έλληνες. 

Θα υπάρξουν και φέτος προγράμματα κοινωνικού τουρισμού. Έχει την ευθύνη η Σοφία Ζαχαράκη, μια εξαιρετική συνεργάτιδα και συνάδελφος. Το πέτυχε πέρυσι, θα το κάνουμε και φέτος. Αυτό που θέλω να πω είναι να σπεύσουν οι συμπατριώτες μας να κάνουν κρατήσεις νωρίς, γιατί έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη χώρα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη μέρα για τον τουρισμό και την τουριστική επικοινωνία

Κικίλιας – Πάιατ: Νωρίτερα από ποτέ οι αφίξεις από ΗΠΑ – 14 απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News