Business & Finance Τετάρτη 9/02/2022, 17:50
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ανοίγει ο δρόμος για πεντάστερο ξενοδοχείο της Blue Iris στη Μύκονο

Πράσινο φως από το Κ.Σ.Α.

Ανοίγει ο δρόμος για πεντάστερο ξενοδοχείο της Blue Iris στη Μύκονο

Το πράσινο φως στην ανάπτυξη ξενοδοχείου στη Μύκονο από την Blue Iris άναψε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Η έγκριση, συγκεκριμένα, αφορά τουριστική επένδυση δυναμικότητας 192 κλινών σε οικόπεδο επιφάνειας 60.324 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά της Μυκόνου, στη θέση Καραπέτης.

Για την ανάπτυξή του καθορίστηκαν ειδικοί όροι δόμησης, οι οποίοι εγκρίθηκαν με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) και τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

«Η πρόταση επιχειρεί να ενσωματώσει όσο το δυνατόν καλύτερα τη θέα στη θάλασσα και τη μεγάλη κλίση, η οποία κυμαίνεται από 25% έως 40% ή έως και 70% στο παράκτιο μέτωπο του ακινήτου, χωρίς παράλληλα να θίγει τους περιορισμούς που συνοδεύουν την έκταση» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην απόφαση.

Το ξενοδοχείο θα είναι 5 αστέρων και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εγκαταστάσεις άθλησης, κέντρο ευεξίας (spa), πολυχώρο εκδηλώσεων και καταστήματα.

Στόχος της επένδυσης, σύμφωνα με το σχέδιο, είναι να δημιουργηθεί ένα υψηλού επιπέδου τουριστικό συγκρότημα, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις ανέσεις και θα δύναται να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται ως ιδανικές από ταξιδιώτες με υψηλή οικονομική και κοινωνική στάθμη.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Αλλαγή σχεδίων για το Airbus A380: Πόσο θα σας κοστίσει ένας ύπνος στο πιλοτήριο;

TUI: Οι ελληνικοί προορισμοί πρωταγωνιστούν φέτος

Στην Costa Navarino το πρώτο ξενοδοχείο Mandarin Oriental στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News