Business & Finance Κυριακή 6/02/2022, 13:38
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ψάχνετε για ταξίδι; Υπάρχει ένα μέρος χωρίς περιοριστικά μέτρα και με τα 2 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

Ψάχνετε για ταξίδι; Υπάρχει ένα μέρος χωρίς περιοριστικά μέτρα και με τα 2 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

Μπορεί η Όμικρον να σαρώνει ακόμα, όμως πολλοί είναι εκείνοι που παίρνουν και πάλι μία βαλίτσα στο χέρι και τολμούν να επιστρέψουν στα ταξίδια. 

Η παγκόσμια βιομηχανία των ταξιδίων αναμένεται να έχει φέτος έσοδα 8,6 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με το World Travel & Tourism Council, δηλαδή μόνο 6,4% χαμηλότερα από τα προ-πανδημίας επίπεδα. 

Ψάχνετε για ταξίδι; Υπάρχει ένα μέρος χωρίς περιοριστικά μέτρα και με τα 2 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου-1
φωτ.: Shutterstock

Και καθώς πολλοί προορισμοί ανοίγουν ξανά σιγά-σιγά στους τουρίστες και οι ταξιδιώτες βάζουν κάτω τον χάρτη και ψάχνουν την επόμενη περιπέτειά τους, υπάρχει μία χώρα με ποσοστό εμβολιασμένων άνω του 81% που μόλις αποφάσισε την άρση όλων των περιοριστικών  μέτρων. Το γεγονός ότι στην πρωτεύουσά της βρίσκονται τα δύο καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και η γειτονιά που ψηφίστηκε ως η πιο cool του πλανήτη, σίγουρα ανεβάζει τις «μετοχές» της. 

Ο λόγος για τη Δανία, που μόλις έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αποφάσισε την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση δεν θεωρεί πια τον κορωνοϊό «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια», άρα και δίνει τέλος στις μάσκες, τους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού και την υποχρέωση καραντίνας για τα κρούσματα. 

Το 81% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο και παρότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι υψηλός, οι ασθενείς που εισάγονται στη ΜΕΘ μειώνεται. Σε έναν πληθυσμό 6 εκατ. ατόμων υπάρχουν περίπου 30 άτομα σε ΜΕΘ. 

Οι αρχές συστήνουν στον κόσμο -και ειδικά στους ευάλωτους- να κάνουν self test πριν να έρθουν  σε επαφή με πολύ κόσμο, ενώ οι ταξιδιώτες που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα χρειαστεί να κάνουν τεστ για να εισέλθουν στη χώρα (ισχύει η καραντίνα για ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου).

Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη μπορούν να δοκιμάσουν τα δύο καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2021, το Noma και το Geranium. 

Και στο Nørrebro, που ψηφίστηκε ως η πιο cool γειτονιά του κόσμου από το Time Out, έχει αναπτυχθεί ένα πολύ ζωντανό κέντρο εστιατορίων και μαγαζιών. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

H πιο «καυτή» πόλη της Ευρώπης (όχι για τον καιρό της)

Tripadvisor: Ποιο ελληνικό νησί μπήκε στο top5 των προορισμών του 2022

Ταξίδι με αεροπλάνο; 7 συμβουλές από έναν πρώην πιλότο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News