ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Έξι νέα ξενοδοχεία σχεδιάζει ο όμιλος Μήτση

Στρατηγική επένδυση σε 3 μονάδες στη Μύκονο και άλλες 3 στην Αφάντου της Ρόδου

Έξι νέα ξενοδοχεία σχεδιάζει ο όμιλος Μήτση

Επενδυτικό πλάνο για την αύξηση του αριθμού των δωματίων των ξενοδοχείων του από τις πεντέμισι χιλιάδες στις εξίμισι χιλιάδες έχει δρομολογήσει ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση.  Δυναμικότητα που θα τον καταστήσει τον μεγαλύτερο σε αριθμό δωματίων αλλά και κλινών ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα.

Ο όμιλος έχει υποβάλει στο Enterprise Greece αίτημα υπαγωγής στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων σχέδιο για την ανάπτυξη τριών ξενοδοχείων στη Μύκονο. Παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την M.A. Angeliades Inc η οποία ολοκληρώνει αυτές τις μέρες την απόκτηση από το ΤΑΙΠΕΔ της έκτασης των 1. 400 στρεμμάτων στην Αφάντου στη Ρόδο. Η συμφωνία που εκτιμάται ότι εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί και αυτή τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προβλέπει την ανάπτυξη άλλων τριών ξενοδοχείων εκεί.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μήτση διαθέτει στην παρούσα φάση 17 συνολικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, την Κρήτη, την Κω, την Ρόδο και τα Καμένα Βούρλα. Τα πέντε εξ’ αυτών βρίσκονται στην Κω και άλλα πέντε στη Ρόδο, τα οποία εφόσον προχωρήσουν τα προαναφερθέντα σχέδια θα αυξηθούν σε οκτώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» και του «MR» τα σχέδια της ξενοδοχειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε την διαδρομή της το 1976, για την επόμενη πενταετία δεν περιορίζονται σε αυτά τα νέα έξι ξενοδοχεία αλλά προβλέπουν την απόκτηση ή την ανάπτυξη και άλλων μονάδων, κάποιες εκ των οποίων ενδεχομένως και στο εξωτερικό.

Όσον αφορά στη Μύκονο, προορισμό στον οποίο δεν διαθέτει ακόμα παρουσία, ο Όμιλος Μήτση σχεδιάζει να προχωρήσει στη δημιουργία-κατασκευή 3 νέων Ξενοδοχείων 5 αστέρων, αθροιστικής δυναμικότητας 225 δωματίων και 450 κλινών. Οι μονάδες αυτές έχουν χωροθετηθεί στην περιοχή Ελιά και η ανάπτυξη τους επιδιώκεται να γίνει μέσω της διαδικασίας του νόμου 3894/2010 περί στρατηγικών επενδύσεων και έτσι το σχετικό αίτημα έχει υποβληθεί στην Enterprise Greece.

Παράλληλα οριστικοποιείται αυτές τις μέρες συμφωνία μεταξύ των επιχειρήσεων Μήτση και Αγγελιάδη για την Αφάντου στη Ρόδο. Η M.A. Angeliades Inc έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής για την έκταση των 1300 στρεμμάτων του Golf έναντι συνολικού τιμήματος 26,9 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για παραθαλάσσιο ακίνητο με μήκος ακτογραμμής 4.200 μέτρων που σε τμήμα του έκτασης 450 στρεμμάτων έχει αναπτυχθεί και λειτουργεί γήπεδο golf 18 οπών. Η παραχώρηση είχε μπλοκάρει για λόγους που σχετίζονταν με την αρχαιολογία αλλά πλέον έχει ξεκλειδώσει μετά την θεραπεία των ανησυχιών των σχετικών υπηρεσιών και την υπογραφή μνημονίου συνεννόησης με το υπουργείο πολιτισμού.

Ο όμιλος Μήτση συζητά με τον παραχωρησιούχο, που θα γίνει αποκτήσει το σύνολο των δικαιωμάτων επί της έκτασης τις επόμενες ημέρες μετά και το κλείσιμο της οικονομικής συναλλαγής με τα ΤΑΙΠΕΔ, σχέδιο για την κατασκευή έως και τριών ξενοδοχείων εκεί αλλά και μαρίνας και αθλητικών εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, επιδιώκεται η ανάπτυξη ξενοδοχείου 5 αστέρων με 400 δωμάτια, 60 μπανγκαλόου, 20 βίλες, μαρίνα και γκολφ, δεύτερου ξενοδοχείου 4 αστέρων 120 δωματίων, τρίτου ξενοδοχείου Boutique 5 αστέρων με 100 δωμάτια αλλά και η κατασκευή επιπλέον 90 πολυτελών βιλλών επιφανείας από 140 έως 450 τετραγωνικά έκαστη.

Το γκρουπ Μήτση σήμερα με βάση τελευταία του έκθεση ελέγχει 5.445 δωμάτια με συνολική δυναμικότητα 14.890 κλινών. Ο αριθμός των δωματίων που προβλέπουν τα σχέδια για τη Μύκονο και την Ρόδο αγγίζει τα 1.000 αν συνυπολογιστούν και οι βίλες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αγοράς ο προϋπολογισμός μιας τέτοιας επέκτασης εκτιμάται πως αγγίζει τα 400 εκατομμύρια.

Περαιτέρω επενδύσεις σχεδιάζει όμως ο όμιλος και για το συγκρότημα του ξενοδοχείου Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα εφόσον ανακηρυχθεί παραχωρησιούχος στη σχετική διαδικασία που αναμένεται να γίνει το επόμενο έτος από το ΤΑΙΠΕΔ. Το συγκρότημα λειτουργεί σήμερα υπό την διαχείριση Μήτση ωστόσο η προηγούμενη σύμβαση παραχώρησης εκπνέει.

Διαβάστε επίσης: 

Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ σε νέα ξενοδοχεία στην Αττική

Ακίνητα: Το νέο project των επίμονων Λιβανέζων επενδυτών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News