Business & Finance Παρασκευή 19/11/2021, 09:47
Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ

Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό

Καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό

Σε 10 ημέρες θα τρέξει η καμπάνια για τον χειμερινό τουρισμό, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. «Όσο πιο πολλούς και ποιοτικούς επισκέπτες φέρουμε – και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό – τόσο θα τονώσουμε την ελληνική οικονομία σε εποχή που τη χρειάζεται και τη θέλει», ανέφερε.

Όπως έχει γράψει το moneyreview.gr, στην παρούσα φάση οι κρατήσεις για το δεκαπενθήμερο των εορτών, κορωνίδα της χειμερινής σεζόν για τον κλάδο αυτό, δείχνουν μέσες πληρότητες της τάξης του 30-35% όταν την ίδια χρονική στιγμή το 2019 έδειχναν πληρότητες της τάξης του 70%.

Επιπλέον, ενώ τα τυπικά Σαββατοκύριακα και τα τριήμερα υπό κανονικές συνθήκες -χωρίς δηλαδή την πανδημία-, η μέση πληρότητα προσέγγιζε το 90-95%, την τρέχουσα περίοδο δεν ξεπερνά το 50-60%. Η αναγωγή αυτών των μεγεθών στο σύνολο των ημερών του κάθε μήνα δείχνει πληρότητα της τάξης του 10-15% φέτος σε σχέση με 40% περίπου προ πανδημίας.

Με δεδομένα τα παραπάνω στοιχεία καθίσταται σαφές πως οποιαδήποτε επιδείνωση της διάθεσης των δυνητικών επισκεπτών να ταξιδέψουν εξαιτίας της πανδημίας μπορεί να εκτροχιάσει τις έστω και χαμηλές πληρότητες που αρχίζουν να καταγράφονται.

«Κομβικό το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό»

Σε ό,τι αφορά πάντως τη γενικότερη εικόνα στον τουρισμό, σε δηλώσεις του πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «είναι Νοέμβρης και έχουμε ακόμα τουρίστες στα νησιά». Χαρακτήρισε επίσης κομβικό το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό.

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είπε πως «ήταν πολύ έντιμο αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν θα πάμε σε lockdown, θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει, προστατεύοντας τους ανεμβολίαστους, συμβουλεύοντας και τους εμβολιασμένους». Αναγνώρισε την κούραση της κοινωνίας, ωστόσο τόνισε πως οδεύουμε, με “όπλα” το εμβόλιο και τα μέτρα τήρησης των υγειονομικών κανόνων, προς το τέλος της κρίσης. Για αυτό και πρέπει να σταλεί σαφές σήμερα επαναπροώθησης και επαναστήριξης των εμβολιασμών, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News