Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 16:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Icelandverse: Το viral βίντεο με το οποίο η Ισλανδία τρολάρει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Icelandverse: Το viral βίντεο με το οποίο η Ισλανδία τρολάρει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Ένα βίντεο που διαφημίζει τον τουρισμό της Ισλανδίας, τρολάροντας τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ και την πρόσφατη ανακοίνωσή του για το metaverse, έχει γίνει viral από χθες που δημοσιεύτηκε.

Το βίντεο του οργανισμού Inspired by Iceland, αντιγράφει τον τρόπο με τον οποίο ο Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη μετονομασία της Facebook σε Meta.

Ένας άνδρας που θυμίζει τον δημιουργό του Facebook –με το ίδιο κούρεμα, ρούχα και χειρονομίες- συστήνει στο κοινό το «Icelandverse», ένα μέρος «ενισχυμένης πραγματικής πραγματικότητας χωρίς γελοία headsets».

«Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μία επαναστατική προσέγγιση στο πώς να συνδέσουμε τον κόσμο μας – χωρίς να είμαστε σούπερ περίεργοι», λέει ο ομιλητής.

Το βίντεο περιγράφει τις «immersive» εμπειρίες της Ισλανδίας, οι οποίες είναι διαφορετικές από εκείνες που προσφέρει το virtual reality: Πραγματικά βράχια, αληθινοί άνθρωποι και «ουρανοί τους οποίους μπορεί να δεις με τα ίδια σου τα μάτια».

Μάλιστα, από το βίντεο-παρωδία δεν θα μπορούσε να λείπει και μία αναφορά στις περίφημες φωτογραφίες του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, όταν οι παπαράτσι τον «συνέλαβαν» στις διακοπές του με μία άσπρη «μάσκα» από αντηλιακή κρέμα στο πρόσωπό του.

 

Οι αντιδράσεις στο βίντεο είναι μέχρι στιγμής ενθουσιώδεις, με πολλούς να λένε στα social media ότι έπειτα από αυτό, θέλουν να επισκεφθούν την Ισλανδία.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Το Meta του Facebook: Ποιες εταιρείες τρολάρουν τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ

Facebook: Η εταιρεία από την οποία «έκλεψε» το όνομα ο Ζάκερμπεργκ

Metaverse: Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον όρο έχει κάτι να πει για το Facebook

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News