Business & Finance Τετάρτη 3/11/2021, 15:58
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Wanderlust: Χρυσό βραβείο στα ελληνικά νησιά – Αναδείχθηκαν «πιο επιθυμητός προορισμός»

Η ελληνική νησιωτική χώρα κατέλαβε την πρώτη θέση αφήνοντας πίσω της Αζόρες και Σικελία

Wanderlust: Χρυσό βραβείο στα ελληνικά νησιά – Αναδείχθηκαν «πιο επιθυμητός προορισμός»

Το χρυσό βραβείο, ανάμεσα σε 10 υποψηφιότητες από όλον τον κόσμο, έλαβαν τα ελληνικά νησιά στα βραβεία του καταξιωμένου βρετανικού τουριστικού περιοδικού Wanderlust. Πρόκειται για μία ακόμη σημαντική διάκριση που κατακτά ο ελληνικός τουρισμός στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης WTM στο Λονδίνο, όπου η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετείχαν με περίπτερο και 44 συνεκθέτες, προβάλλοντας τις ομορφιές της χώρας.

Ειδικότερα, η ελληνική νησιωτική χώρα βγήκε πρώτη στην κατηγορία του «Πιο επιθυμητού προορισμού» με το δεύτερο και το τρίτο βραβείο να απονέμεται στις Αζόρες και την Σικελία αντίστοιχα.

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, που βρίσκεται στο Λονδίνο με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, πραγματοποιώντας επαφές για την ενίσχυση της μεγαλύτερης τουριστικής αγοράς σε αριθμό επισκεπτών προς την χώρα μας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα θετική ήταν η συνάντηση του κ. Φραγκάκη με την Βρετανίδα ομόλογο του, CEO VisitBritain κα Sally Balcombe, η οποία έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον ΕΟΤ γιατί «η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που «άνοιξε» και  επανήλθε τόσο γρήγορα στην τουριστική αγορά μετά την πανδημία». 

« Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που είμαι σήμερα εδώ στο Παλάτι του Κένσιγκτον. Τα βραβεία του περιοδικού Wanderlust είναι από τα σημαντικότερα στην τουριστική βιομηχανία. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πρώτο βραβείο που κέρδισαν τα ελληνικά νησιά και είναι τιμή μου που το λαμβάνω εκ μέρους του ΕΟΤ. Και θέλω να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του Wanderlust που ψήφισαν Ελλάδα» δήλωσε ο γ.γ. του ΕΟΤ παραλαμβάνοντας το βραβείο. Όπως σημείωσε, η διάκριση αυτή «είναι μια επιβεβαίωση της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει στον τουρισμό από τη χώρα μας, τα τελευταία δύο δύσκολα χρόνια της πανδημίας».

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης παρατέθηκε δείπνο της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ με Tour Operators που ειδικεύονται σε πακέτα διακοπών στην Ελλάδα και εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Επίσης διοργανώθηκε networking event στο ελληνικό περίπτερο, από την Υπηρεσία ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας, σε συνεργασία με το Capsule T του ΞΕΕ και παρουσία του πρόεδρου Αλέξανδρου Βασιλικού. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των start ups ελληνικών τουριστικών εταιριών, σε επιλεγμένους bloggers, για την διερεύνηση πιθανής συνεργασίας και ενημέρωσης του κοινού.

Πραγματοποιήθηκαν επιπλέον παρουσιάσεις των τουριστικών προϊόντων και δυνατοτήτων που προσφέρουν οι Περιφέρειες της Ελλάδας προς τους βρετανούς ΤΟs, για τη δημιουργία νέων πακέτων διακοπών προς το βρετανικό κοινό. Οι παρουσιάσεις έγιναν  σε συνεργασία με το travel trade περιοδικό TTG. 

Διαβάστε ακόμη: Β. Κικίλιας: Συμφωνία με EasyJet για αύξηση 500.000 αεροπορικών θέσεων σε σχέση με το 2019

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News