Business & Finance Παρασκευή 29/10/2021, 12:32
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Στα Best Airport Awards

Νέα διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των 25 – 40 εκατ. επιβατών, βραβεύτηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο διακρίθηκε στα Best Airport Awards για τη συνολική λειτουργία κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. 

Ο διεθνής θεσμός βραβεύει κάθε χρόνο τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, τα οποία ξεχωρίζουν για τις εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτοβουλίες. Η φετινή αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην καινοτομία και στην ψηφιοποίηση επιβατικών υπηρεσιών, όπως στους στόχους βιωσιμότητας. 

Ειδικότερα, η κριτική επιτροπή αναγνώρισε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο το αεροδρόμιο της Αθήνας αξιοποίησε εν μέσω Covid τη σύγχρονη τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. 

Επαίνεσε επίσης, τη συνεχή προσήλωση στους στόχους για τη μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα, διατηρώντας ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (Level 3+) παρά τη συνεχιζόμενη κρίση. Επιπλέον, η δέσμευση του «Ελ. Βενιζέλος» να επιτύχει μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2025 κ αλλά και να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας, αξιολογήθηκαν ως εξαιρετικά θετική.  

Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe (η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία μετά το 2019).

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιούνιο του 2020, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών λειτουργεί ως πιλοτικό αεροδρόμιο εφαρμογής και αξιολόγησης των νέων μέτρων και διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας της EASA, αρμόδιας αρχής για την ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ευρώπη (European Union Aviation Safety Agency). 

Στόχος είναι η διαμόρφωση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών και του πλαισίου που επιτρέπει σταδιακά την αποκατάσταση της διασυνδεσιμότητας και της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στο αεροπορικό ταξίδι.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Τα «μυστικά» της νέας γενιάς έργων στα περιφερειακά αεροδρόμια

Oι απευθείας πτήσεις ισχυρό χαρτί για το «Ελ. Βενιζέλος»

Τα πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου

Berenberg: Μόνο στην Ελλάδα έλαμψε φέτος ο ήλιος της Μεσογείου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News