Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 17:56
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι 10 πόλεις που είναι πιο «ανοιχτές» στους ταξιδιώτες

Και οι 10 πιο αποκομμένες

Οι 10 πόλεις που είναι πιο «ανοιχτές» στους ταξιδιώτες

Τις 10 πόλεις του κόσμου που είναι αυτή την στιγμή πιο «ανοιχτές» στους ταξιδιώτες παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις ιδιαίτερες συνθήκες της εποχής, όπως για παράδειγμα τους εμβολιαστικούς ρυθμούς, τους κανόνες υγιεινής και τα περιοριστικά μέτρα. 

Στην κορυφή της σχετικής λίστας «φιγουράρουν» κυρίως πόλεις της Γηραιάς Ηπείρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς μόνο ένας προορισμός βρίσκεται εκτός της Ευρώπης. 

Στην 1η θέση, χαρακτηριστικά, βρίσκεται η Μαδρίτη (Ισπανία), ενώ ακολουθούν η Βιέννη (Αυστρία), η Βαρκελώνη (Ισπανία), το Παρίσι (Γαλλία) και το Άμστερνταμ (Ολλανδία). Την πρώτη 10άδα, συμπληρώνουν το Μεξικό Σίτι (Μεξικό), η Βουδαπέστη (Ουγγαρία), το Βερολίνο (Γερμανία), η Κωνσταντινούπολη (Τουρκία) και το Μόναχο (Γερμανία). 

Οι 10 πόλεις που είναι πιο «ανοιχτές» στους ταξιδιώτες-1

Η ευρωπαϊκή κυριαρχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, τα οποία έχουν επιτρέψει στις κυβερνήσεις να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και να «χαλαρώσουν» τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

Εντελώς αντίθετη είναι η κατάσταση στις πόλεις της Ασίας, οι οποίες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της λίστας με τους λιγότερο «ανοιχτούς» προορισμούς. Ο χαμηλός εμβολιαστικός ρυθμός, τα υψηλά ημερήσια κρούσματα και η διατήρηση αρκετών περιοριστικών μέτρων έχουν ως αποτέλεσμα, οι συγκεκριμένες πόλεις να παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αποκομμένες από τον υπόλοιπο κόσμο. 

Τη χειρότερη θέση καταλαμβάνει το Λάγος της Νιγηρίας, ενώ έπονται η Τζακάρτα της Ινδονησίας, η Μπανγκόγκ της Ταϊλάνδης, το Μακάου της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ της Κίνας, η Σιγκαπούρη, η Μόσχα της Ρωσίας, το Μπαλί της Ινδονησίας , η Σεούλ της Νότιας Κορέας και το Πουκέτ της Ταϊλάνδης. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News